ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σύσταση Υπηρεσιακών Συμβουλίων Νοσοκομείων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                              ΑΔΑ: ΒΕΖ0Θ-ΛΨΟ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
& ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
 Αθήνα, 31 / 5 / 2013
 Αρ. Πρωτ.: ΔΥ1δ/5892

ΘΕΜΑ: Σύσταση Υπηρεσιακών Συμβουλίων Νοσοκομείων που εποπτεύονται από το
Υπουργείο Υγείας.

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
 Α. Συστήνουμε τα κατωτέρω πενταμελή υπηρεσιακά Συμβούλια αρμόδια για το προσωπικό που υπάγεται στις ανωτέρω σχετικές διατάξεις με εξαίρεση του ιατρούς του ΕΣΥ, για κάθε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, ανά Υγειονομική Περιφέρεια, ως εξής:

ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας
1. Γενικό Νοσοκομείο ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ- ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ



Β. Τα ανωτέρω υπηρεσιακά συμβούλια αποτελούνται από:
1) Τρεις υπαλλήλους οι οποίοι λαμβάνονται μεταξύ των δέκα (10) υπαλλήλων που έχουν το
περισσότερο χρόνο άσκησης καθηκόντων προϊστάμενου Διεύθυνσηςυπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και υπηρετούν στην έδρα του. Αν δεν επαρκούν οι υπάλληλοι με τις προϋποθέσεις αυτές ο αριθμός συμπληρώνεται από υπαλλήλους με τον περισσότερο χρόνο άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου τιμήματος με την προϋπόθεση να ανήκουν στο κλάδο του οποίου οι
υπάλληλοι προβλέπεται ότι μπορεί να προΐστανται Διεύθυνσης, από αυτούς που υπάγονται στην αρμοδιότητα του κάθε Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Ένα τουλάχιστον από τα τακτικά μέλη θα είναι διαφορετικού φύλου από τα λοιπά, εφόσον υπάρχει και πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις. Αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν υπάλληλοι της οικείας υπηρεσίας με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις για να οριστούν μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ορίζονται υπάλληλοι από άλλη δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές. Αν ο αριθμός των υπηρετούντων στην έδρα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν επαρκεί για τη συγκρότησή του, ορίζονται υπάλληλοι που υπηρετούν εκτός της έδρας του νομού αυτού, που πληρούν τις
προϋποθέσεις.
Τα ανωτέρω μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. και τοποθετούνται ως Προϊστάμενοι Διεύθυνσης μέχρι την επιλογή των προϊσταμένων Διεύθυνσης μέχρι την επιλογή των Προϊσταμένων Διευθύνσεων από τα Σ.Ε.Π. με τις διατάξεις του ν. 3839/2010.
2) Δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων με βαθμό τουλάχιστον Γ με τους αναπληρωτές τους.
Γ. Όταν το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κρίνει θέματα προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αντί των δύο αιρετών εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων μετέχουν οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι του προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου συμπεριλαμβανομένων των ειδικευομένων ιατρών.
Δ. Εισηγητής χωρίς δικαίωμα ψήφου σε κάθε Υπηρεσιακό Συμβούλιο ορίζεται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού της Υπηρεσίας της οποίας εξετάζονται θέματα, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο του Τμήματος που χειρίζεται θέματα προσωπικού της ίδιας Διεύθυνσης.
Ε. Γραμματέας του κάθε Υπηρεσιακού Συμβουλίου ορίζεται υπάλληλος με βαθμό τουλάχιστον Δ’, με αναπληρωτή του υπάλληλο του ίδιου βαθμού, με την απόφαση συγκρότησης έκαστου Συμβουλίου.
6
ΑΔΑ: ΒΕΖ0Θ-ΛΨΟΣΤ. Η θητεία των μελών του κάθε Υπηρεσιακού Συμβουλίου που θα συγκροτηθεί
από το Όργανο Διοίκησης κάθε Νοσοκομείου και που αναφέρεται στην παρούσα απόφαση, λήγει, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 4 του άρθρου πέμπτου του Ν. 3839/2010, με τη συγκρότηση των Σ.Ε.Π. και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που προβλέπονται στα άρθρα 158 και 159 του Υ.Κ., όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο δεύτερο του Ν. 3839/2010.
Ζ. Η αριθμ. ΔΥ1δ.οικ. 75916/22-6-2010 υπουργική απόφαση με περιεχόμενο τη συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 905/Β/22-6-2010) καταργείται κατά το μέρος που αφορά τα υπ’αριθμ. 1-24, 27, 30-32, 34, 36-39, 44-46, 48, 51-52, 54-57, 59, 62, 64, 67-69 Νοσοκομεία του υπό στοιχείο Θ’ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ.
Η. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ