ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κλείνουν νοσοκοµεία,1.250 στην εντατική


Tns ∆ΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑ∆ΟΥ

  Μετέωροι χωρίς δηµόσια νοσοκοµεία θα βρεθούν το αµέσως επόµενο διάστηµα ασθενείς και εργαζόµενοι, ελέω τρόικας και δικοµµατικής κυβέρνησης.Οι µεν ασθενείς θα στερηθούν και τη στοιχειώδηιατρική tous περίθαλψη, λόγω περαιτέρω υποβάθµισης των υπηρεσιών, οι δε
εργαζόµενοι θα χάσουν τιs θέσεις εργασίας τους. Και αυτό επειδή n απόφαση είναι ειληµµένη:
το ΕΣΥ πρέπει να αποδοµηθεί και γ΄αυτό θα πρέπει να απαλλαγεί έως το τέλος του µήνα από 1.250 εργαζοµένους, που θα τεθούν σε διαθεσιµότητα, και µέχρι το 2014 από άλλους τόσους."

  Βέβαιο το ζήτηµα είναι ότι οι παρεχόµενες υπηρεσίες υγείας θα υποβαθµιστούν ακόµη περισσότερο, δεδοµένου ότι ήδη απουσιάζουν περίπου 25.000 εργαζόµενοι από το ΕΣΥ (νοσηλευτές, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό), καθώς και 6.000 γιατροί.
Και το θέµα είναι ότι αρχικά n κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα πρόκειται για έργαζοµέvoυς σε κινητικότητα, οι οποίοι σε, λίγους µήνες θα επανέρχονταν στο σύστηµα, πλέον όµως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αποµακρύνσεις. Αµφισβητούν τις διαβεβαιώσεις. Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας, Aδωνις Γεωργιάδης, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τα πνεύµατα και να µην ξεσηκωθεί θύελλα
αντιδράσεων από τους εργαζοµένους, τους διαβεβαίωσε ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιµότητα θα µετακινηθούν σε άλλες κενές οργανικές θέσεις.
Και εδώ είναι ο εµπαιγµός τns όλης υπόθεσης: κενές οργανικές θέσεις δεν υπάρχουν πια στο
σύστηµα υγείας, καθότι έχουν καταργηθεί πρόσφατα µε τα νέα οργανογράµµατα που υιοθετήθηκαν. Και µπορεί n κυβέρνηση να διαµηνύει ότι οι γιατροί δεν θα πειραχθούν, αλλά ποιος πιστεύει πια το οτιδήποτε, αφού µόλις πριν από λίγο καιρό οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν και, πάλι ότι από τα νοσοκοµεία δεν θα απολυθεί κανείς, επειδή ακριβώς παρουσιάζουν έλλειψη προσωπικού.
Και το επιπλέον ζήτηµα είναι ομωs τόσο οι απολύσεις όσο και τα λουκέτα που ετοιµάζονται
έχουν σχεδιαστεί επί χάρτου, χωρίς να έχουν ληφθεί υπ' όψιν τα πληθυσµιακά κριτήρια και οι ανάγκες των ασθενών.
 Αλλωστε, όπως σηµειώνει ο πρόεδρος των νοσοκοµειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ∆ηµήτρης Βαρνάβας: «Υγειονοµικός χάρτης δεν υπάρχει, παρ' ότι έχουν δοθεί 6 εκατ. ευρώ.
Η καταγραφή του Προσωπικού αλλά και οι ανάγκες σε όλη τη χώρα θα γίνονταν µέοα από το χάρτη υγείας για τον οποίο έδωσαν 6 εκατ. ευρώ ώστε να υλοποιηθεί από την ΕΣ∆Υ και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Oμως όχι µόνο δεν τον υλοποιήσαν, αλλά φθάσανε σε τέτοιο σηµείο ακινησίας που δεν προχωρεί τίποτε. Συνεπώς δεν υπάρχει καµία επιστηµονική τεκµηρίωση για τις όποιες αλλαγές και τα λουκέτα σε νοσοκοµεία και κλινικές, αφού δεν υπάρχουν καν τα στοιχεία».
Από τη διαθεσιµότητα συνεπώς δεν αναµένεται να γλιτώσουν ούτε οι γιατροί, καθώς σε περίπτωση λουκέτου μίας υγειονοµικής µονάδας δεν θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, για να µεταφερθούν. Εξάλλου n κυβέρνηση έχει αρχίσει εδώ και καιρό να στοχοποιεί τον ιατρικό κλάδο του ΕΣΥ, αφού θέτει σε διαθεσιµότητα τους γιατρούς εις βάρος των οποίων εκκρεµεί µια πειθαρχική δίωξη,
χωρίς όµως να έχει αποδειχθεί εάν οντως είναι ένοχοι ή απλώς πρόκειται για µια καταγγελία.

∆ΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑ∆ΟΥ
www.clipnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ