ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Αρ.εξερχ/νών:¨28¨



« Τα προβλήματα που έχουν τελματώσει το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης 
– σαν να μην πέρασε μια μέρα »

ΣΩΜΑΤΕΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙΟ  ΠΕ.Σ.Υ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
( ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. )      


                                                                                           Κοζάνη     12/02/2013
                                                                                               Αρ.εξερχ/νών: ¨28¨                      

         Διεύθυνση :
Μαματσείου 1    50100 Κοζάνη                          Προς : Διοικήτρια Γ.Ν.Κοζάνης – 
Τηλ. Επικ/νίας : 24610 67744                                                     Πτολεμαΐδας  
                             6937025175                                       Υποδιοικητή Γ.Ν.Κοζάνης
                                                                                      Διευθυντή Ιατρ/κής Υπ/σίας         
                                                                                              Δ/τρια Νοσ/κής Υπηρεσίας
                                                                                              Δ/ντές Ιατρούς κλινικών
                                                                              Προισ/νες Νοσ/κών Τμημάτων
                                                                                   του νοσοκομείου Κοζάνης.     
                                                                                                                                                

                                                        
                                                                           
ΘΕΜΑ :   « Τα προβλήματα που έχουν τελματώσει το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης – σαν να μην πέρασε μια μέρα »

     Κα Διοικήτρια, Κε Υποδιοικητή,  ένα χρόνο πριν ( 28/02 2012 αρ.εξερχ/νων 18&19 ) σας παραθέσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κοζάνης.
    Ένα χρόνο μετά μπορούμε να δούμε τις ενέργειές σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

    ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Π. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.

    Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καθαρίστρια στη νυχτερινή βάρδια και επιβαρύνεται με εργασίες καθαριότητας το νοσηλευτικό προσωπικό της βάρδιας, ( ενώ υπάρχουν 5 μόνιμες σε πρωινή βάρδια σε ένα τμήμα ).

 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

     Δεν υπάρχει εσωτερικός κανονισμός για τους τραυματιοφορείς ώστε να βοηθούν επικουρικά σε μη νοσηλευτικές εργασίες και ο καθένας τους πράττει κατά συνείδηση, δημιουργώντας προστριβές μεταξύ του προσωπικού και αναγκάζοντας τις προϊστάμενες των τμημάτων να διαμαρτύρονται συνεχώς στη Νοσ/κη Διεύθυνση.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

     Παραβιάζεται το ωράριο εργασίας βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ( 12ωρης τουλάχιστον ανάπαυσης ανάμεσα στις βάρδιες , ) και το προσωπικό δουλεύει με ωράρια 3-11απόγευμα και μετά 7-3 πρωί και μετά πάλι 11-7 νύχτα. Επίσης για λογούς σωματικής ακεραιότητας,( περιστασιακά όταν οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς ), δεν  βρίσκεται χώρος διανυκτέρευσης του προσωπικού ( που διαμένει έκτος νομού ) και κάνει τις αντίστοιχες βάρδιες.  Ν.1568/1985, άρθρο 32.

   Δόθηκε χώρος διανυκτέρευσης άλλα μόνο για την διαμονή ενός ατόμου.
Ευτυχώς ο καιρός ήταν έως τώρα σύμμαχος μας.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

    Η λειτουργία της Ν.Ο.Ε. ( Αιρετή Νοσηλευτική επιτροπή ως συμβουλευτικό όργανο της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης,) δεν έχει ποτέ ενεργοποιηθεί  βάση του N.2071/1992,άρθρο 115 και Ν.2519/21-8-97,άρθρο 56,παρ.1.

    ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

    Τα τμήματα της ΣΤΕΦ/ΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, Μ.Α.Φ. και Τ.Ε.Π., δεν γνωρίζουμε εάν ανήκουν στον οργανισμό του νοσοκομείου, ενώ απασχολούν άνω των 40 συναδέλφων, που αποδυναμώνοντας το προσωπικό των λοιπών τμημάτων ΄΄φορτώνουν΄΄ σε όλους περισσότερα οφειλόμενα.

Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

   Το οργανόγραμμα του νοσοκομείου  έχει νοσηλευτική δύναμη 224 ατόμων Π.Ε ,Τ.Ε. Νοσηλευτών/τριών και Δ.Ε Βοηθών Νοσηλευτών/τριών.
    Κατά την πρόσφατη καταγραφή ( 02/02/2012 ) στα προγράμματα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας εμφανίζονται μόνο 144 άτομα, ενώ 14 εξ αυτών απέχουν λόγω αδειών  κύησης - τοκετού - μητρότητας - χρ.αναρρωτικής ή άνευ αποδοχών, δηλαδή 130 άτομα του προσωπικού  ή το 55% περίπου καλείται να εργαστεί για τους 224, ενώ οι ανάγκες των χρηστών υγείας, λόγω της  οικονομικής δυσπραγίας, οδηγεί περισσότερους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία ; Tο ίδιο το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει αύξηση κατά 30%.

     Κατά την τελευταία καταγραφή ( 11/ 02/ 2013), το μόνο ευχάριστο είναι η μείωση του προσωπικού που απέχει λόγω των ανωτέρω αδειών.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

   Η ΄΄ αιμορραγία του κλάδου ΄΄ στο νοσοκομείο φτάνει τα 30 άτομα, εξαιτίας άστοχων ενεργειών της εκάστου διοίκησης. Οδήγησε σε εσωτερικές μετακινήσεις σε αλλότρια  καθήκοντα ή αποσπάσεις έως και πρόσφατα, που έχουν παραβιάσει κατά πολύ τα νόμιμα χρονικά όρια - παρόλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του Υπουργού Υγείας ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει την άμεση επιστροφή στα νοσηλευτικά τους καθήκοντα. Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων Ν3528/9-2-2007,άρθρο 30,άρθρο 65,παρ.1, άρθρο 68 παρ.4,8και 9, Ν.3833/15-3-2010,άρθρο 11, παρ.8.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

  Αποτέλεσμα των ανωτέρω , βάση της καταγραφής της 02/02/2012 , έχουν συσσωρευτεί 4.300 οφειλόμενες ημέρες από ρεπό, αργίες και μη έγκαιρη χορήγηση  κανονικής αδείας προηγούμενων ετών,  ενώ κανείς σας δεν νομίζουμε ότι μπορεί να εγγυηθεί πως θα χορηγηθούν, χωρίς να διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Ν.1672/86(Κύρωση της 149/77 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας «για την απασχόληση και τους όρους εργασίας και ζωής του νοσηλευτικού προσωπικού»), Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων Ν.3528/9-2-2007, άρθρο 1 και άρθρο 49.

    Κατά την τελευταία καταγραφή ( 11/ 02/ 2013), βρισκόμαστε σε αντίστοιχο επίπεδο οφειλομένων.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

    Στο εγγύς παρελθόν STAGE Τ.Ε. Νοσηλευτικής απόκτησε εργασιακή εμπειρία 18μηνών στην υποδοχή ασθενών του ακτινολογικού και σήμερα ακόμη σπουδαστές των Τ.Ε.Ε. Νοσηλευτικής κάνουν την πρακτική τους εκπαίδευση στο διοικητικό. Γιατί δεν κάνουν την εκπαίδευση τους σε νοσηλευτικά τμήματα ώστε να βοηθούν στις τόσες ανάγκες που υπάρχουν; 

 Σήμερα σε αντίστοιχη θέση βρίσκεται σπουδαστής Ι.Ε.Κ. Φυσιοθεραπείας.
 
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ

   Το Νοσοκομείο λειτούργει παράνομα στο επίπεδο που λόγω μη κρίσεων Προϊσταμένων Νοσηλευτικών Τμημάτων, τα 6 τελευταία έτη, έξι τμήματα του Νοσοκομείου δεν έχουν προϊστάμενους/ες, ούτε καν με προσωρινή τοποθέτηση κατόπιν απόφασης σας, που ήδη οφείλατε να είχατε πάρει σεβόμενοι τα κριτήρια αξιοσύνης τα οποία προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.
 N.3528/2007,άρθρα 86 και 87, Ν. 3839/2010 (ΦΕΚ 51 Α΄/29-3-2010).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

    Δεν μας καταβάλλονται εγκαίρως τα δεδουλευμένα νυχτερινών, αργιών και εξαιρέσιμων όταν λίγο πολύ όλοι έχουμε υποστεί ,μέσω του ενιαίου μισθολογίου, μείωση του μισθού μας, από 250 ευρώ και πάνω έκαστος μηνιαία.
 
       ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥ 12ου / 2011 & από 9ου / 2012 έως και σήμερα.
 
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ
    ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ – ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ , ΧΡΕΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

   Σας υπενθυμίζουμε επακριβώς  ότι και τον 2ο / 2012 σας είχε επισημανθεί.

     Όλα τα ανωτέρω αποτελούν προσβολή της αξίας και της προσωπικότητας των Νοσηλευτών/τριών, καταφανή καταστρατήγηση και καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
  Είμαστε υποχρεωμένοι να σας τονίσουμε ότι , όλοι έχουμε ευθύνη έναντι των ασθενών  που νοσηλεύονται ,γιατί πάνω από όλα πρώτα έρχεται ο ασθενής.
     Σας καλούμε όπως λάβετε άμεσα τις νόμιμες και όχι νομιμοφανείς  αποφάσεις, ώστε τα ανωτέρω να σταματήσουν εδώ, έχοντας υπόψη τις ανάγκες του συνόλου του προσωπικού και των ασθενών και όχι του ατομικού βολέματος.
    Σας επισημαίνουμε, ότι για το σημερινό τέλμα της κατάστασης του Νοσηλευτικού προσωπικού, υπεύθυνοι είναι οι εκάστοτε διοικούντες, στους οποίους θα αποδοθεί η ευθύνη για κάθε τυχόν αστοχία και ατυχής ενέργεια, ή αδυναμία εκτέλεσης του παρεχόμενου νοσηλευτικού έργου.
  Κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων και επανακαθορισμό στόχων στο χώρο της υγείας:
    ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ  ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ ΕΝΟΣ  Δ.Σ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΓΙΑ  ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.   


Με εκτίμηση


            Ο Πρόεδρος                                              Ο  Γραμματέας



          

              Καραλιμάνης  Στέφανος                              Ποράβας  Ευστράτιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ