ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς προσωπικό οι μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών όπως παραδέχεται το ΕΚΕΠΥΥ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

Με επίσημο του έγγραφο το Υπουργείο Υγείας (Εθνικό κέντρο Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος) με αριθμ. Πρωτ. 314/7-10-2013 το οποίο υπογράφεται από την πρόεδρο της επιχειρησιακής ομάδας Υγείας της Β.Ε. ενημερώνει τις παιδιατρικές κλινικές ότι:
  1. Λόγω έλλειψης Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού η ανεύρεση κενής κλίνης στα δημόσια Νοσοκομεία καθίσταται ολοένα και πιο δυσχερής.
  2. Ελαφρότερα περιστατικά (επιπέδου ΙΙ) και περιστατικά που αναρρώνουν από τις ΜΕΝΝ να διακομίζονται στις κοινές παιδιατρικές κλίνες.
  3.  Να μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας στη ΜΕΝΝ.
Χρειάζεται μήπως καλύτερη ομολογία για τη διάλυση της νεογνολογικής περίθαλψης;  Περίπτωση να προκηρυχθούν θέσεις νεογνολόγων επιμελητών στο ΕΣΥ (που είναι η μόνη λογική και εφικτή λύση)  δεν προβλέπεται από τους φωστήρες του Υπουργείου!!
Μονάδες όπως του Παν/κού Νοσοκομείου Αλεξ/λης που στηρίζει όλη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω της επικείμενης αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης των στελεχών του τμήματος, ή μήπως η κάλυψη του τμήματος θα συνεχιστεί με παιδιάτρους των Κ.Υ. χωρίς εξειδίκευση στη νεογνολογία και γενικούς γιατρούς;
Πηγή :ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ