ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ - NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4038/2012. Μετάθεση πληρωμής της εργασίας κατά τη νύχτα τις Κυριακές και τις αργίες ,ακόμη και ενός έτους

Νομοθεσία σε βάρος  του νοσηλευτικού προσωπικού !!!

Πιο συγκεκριμένα.

 Το νοσηλευτικό  προσωπικό στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, όπως και το προσωπικό του ΕΚΑΒ,  εργάζονται σε κυκλικά ωράρια και βεβαίως και τις αργίες και Κυριακές. 
 Για την εργασία τους αυτή (δηλαδή κατά τις Κυριακές, αργίες και κατά την νύχτα) δικαιούνται ειδικής αποζημίωσης-πρόσθετης αμοιβής.  
 Μέχρι τώρα, μέσα σε  κάθε έτος  αποζημιώνονταν συνήθως  οι 11 πρώτοι μήνες αυτής της πρόσθετης αμοιβής και ο 12ος μήνας(Δεκέμβριος)  μεταφερόταν στις πιστώσεις του επόμενου έτους.

Αυτό προβλεπόταν  από τη  νομοθεσία .
 Σε συγκεκριμένη διάταξη που ψηφίστηκε τέλος Οκτώβρη του 2011   στο άρθρο 20 του νόμου 4024/2011 
(Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015),  προβλεπόταν ότι δαπάνες υπερωριακής ,εργασίας κατά τη νύχτα τις αργίες και τις Κυριακές που γίνονταν στο τελευταίο δίμηνο του έτους (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) μπορούσαν να μεταφερθούν στις πιστώσεις του επόμενου έτους και έτσι για προσφερόμενη εργασία το τελευταίο δίμηνο ενός έτους αυτή μπορούσε να πληρωθεί το επόμενο έτος.

 Τί  ψηφίστηκε εκ νέου όμως  ;

Ψηφίστηκε διάταξη (NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4038/2012 "Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015".)..
με την οποία δίνουν τη δυνατότητα στη κυβέρνηση και στις διοικήσεις των νοσοκομείων  να μεταθέτουν την πληρωμή της εργασίας των υγειονομικών κατά τη νύχτα τις Κυριακές και τις αργίες ακόμη και ενός ολόκληρου έτους..

στο επόμενο έτος!!!

  Προσέξτε τη διατύπωση . Δεν αναφέρει πλέον το τελευταίο δίμηνο , αλλά γενικά το έτος:


6. Στην παρ. 1 του άρθρου 20 του ν.4024/2011 (Α΄226) μετά το εδάφιο 8 προστίθεται εδάφιο 9 ως εξής:
«9. Για τις μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Σ.Υ.Κ.Κ.Α.) και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) οι δαπάνες αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία και η αμοιβή για εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια εκάστου έτους δύνανται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους με την προϋπόθεση ότι είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν και δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους

  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας πχ. νοσηλευτής μπορεί να δουλεύει επί 10-12 μήνες σε κυκλικό ωράριο και την αμοιβή αυτής της εργασίας(πρόσθετες αμοιβές)  να την παίρνει.. το επόμενο έτος !!!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ.... 

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τα blogs που βοηθούν τη μνήμη μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ