ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΝΟΠ ΓΙΑ ΕΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΝΟΠ ΓΙΑ ΕΝΕ

pasonop grey 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.
 
Αριστοτέλους 73 τ.κ.10434 Αθήνα τηλ: 2108234914 fax: 2108234916
www.pasonop.gr email:   pasonop@gmail.com
  
Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση της ΕΝΕ, με υπ'αριθμ. 1252/17/09/2013 έγγραφο που απέστειλε σε όλες τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων , ζητά ονομαστικούς καταλόγους όλων των ΤΕ και ΠΕ Νοσηλευτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι για το τρέχον έτος.
'Όπως πολλάκις έχουμε αναφερθεί κατά το παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα , η ΕΝΕ δεν έχει καμία πειθαρχική αρμοδιότητα επί των Δημοσίων Υπαλλήλων – Νοσηλευτών, αλλά επουδενεί δεν νομιμοποιείται ώστε να παρεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας άλλων ΝΠΔΔ όπως τα Νοσοκομεία της χώρας.

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.- Τι εστί, λοιπόν, βερίκοκο;;;;; Ο Ρίζος Ριζόπουλος γράφει..

Τι εστί, λοιπόν, βερίκοκο;;;;;

Ο Ρίζος Ριζόπουλος γράφει..
Τι εστί, λοιπόν, βερίκοκο;;;;;
Συνάδελφοι
Και ξαφνικά μας προέκυψαν και οι οπώρες. Διόλου ασυνήθιστες εν μέσω θέρους (εποχής τους γαρ), διόλου, πλέον, ασυνήθιστες και στην πολιτική έκφραση που δείχνει ποιόν και στάση υπουργού, που θα διαφεντεύει τις τύχες της υγείας και τις δικές μας από εδώ και εμπρός….
 Πολλοί από εμάς ίσως να κατανόησαν τι εννοούσε ο υπουργός με τη γνωστή περί βερίκοκου έκφραση του. Άλλοι ίσως όχι! Αφού θέλοντας και μη μπήκαμε στην εποχή των φρούτων θα πρέπει να αναλύσουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς το βερίκοκο, ή μάλλον πως το γευτήκαμε εμείς πιο παλιά, πως είναι σήμερα και πως σκεφτόμαστε πως θα είναι στο μέλλον.
Τι ην (ήταν), λοιπόν βερίκοκο;;;

Μισά λεφτά για... ολόκληρη υγεία-εφημερίδα ''Επενδυτής'' το Σάββατο 21/9/2013.


Μισά λεφτά για... ολόκληρη υγεία
Στο μισό σε σχέση με το 2009 θα φθάσει το 2014 ο προϋπολογισμός για τις δαπάνες στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ!
Ενώ το 2009 είχαν δαπανηθεί συνολικά περίπου 12 δισ. ευρώ, "την επόμενη χρονιά, ετέθη πλαφόν ύψους περίπου 6 δισ.!
Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται οι επαφές του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με τους παράγοντες του υπουργείου Υγείας, οι οποίες ξεκίνησαν την Τετάρτη και ολοκληρώθηκαν χθες.

Η Υγεία μετά την κρίση...-Του Λυκούργου Λιαρόπουλου, καθηγητή πανεπιστημίου Αθηνών

Η Υγεία μετά την κρίση...


Η Υγεία μετά την κρίση...
Του Λυκούργου Λιαρόπουλου, καθηγητή πανεπιστημίου Αθηνών
Όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ, φτώχεια και ανύπαρκτο σύστημα υγείας τσάκισαν τον πληθυσμό. Μέχρι το 1994 η Ρωσία έχασε πέντε χρόνια στο προσδόκιμο ζωής. Στην Αργεντινή το 1990-2000 με ανάλογη κρίση αλλά επαρκές σύστημα υγείας, το προσδόκιμο ζωής ανέβηκε από 71 σε 74 χρόνια. Το ερώτημα Ρωσία ή Αργεντινή είναι κρίσιμο.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Νοσηλευτικά πρωτόκολλα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Νοσηλευτικά Πρωτόκολλα

   
Μετά την μεγάλη ανταπόκριση στο αίτημα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την σύνταξη των Προτυποποιημένων Νοσηλευτικών Διαδικασιών & Κλινικών Νοσηλευτικών Πρωτοκόλλων, προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου 4,5 χρόνια (Μάρτιος, 2010), θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να επαινέσουμε όλα τα στελέχη μας που συμμετείχαν στην σύνταξή τους. Επρόκειτο για μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια από όλους, γεγονός που καταδεικνύει τον επαγγελματισμό και την επιστημονική κατάρτιση των στελεχών μας.
Από το σύνολο των τίτλων που η επιτροπή είχε στα χέρια της, έγινε προσπάθεια αξιολόγησης και συγκερασμού κατά πρώτο λόγο των πρωτοκόλλων που περιέγραφαν πράξεις που ανήκουν στη σφαίρα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νοσηλευτών και μαιών και κατά δεύτερο λόγο αυτών που βρίσκουν ευρεία εφαρμογή στην καθημερινή νοσηλευτική πράξη.
Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι τίτλοι που δε συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση, έχουν απαξιωθεί ή κριθεί ανεπαρκείς. Η Επιτροπή πρωτοκόλλων της 4ης Υ.Πε. δεσμεύεται, ότι στο προσεχές μέλλον θα αξιολογήσει όλους τους εναπομείναντες τίτλους, καθώς και τα πρωτόκολλα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στα οικεία νοσηλευτικά ιδρύματα, στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης, δυναμικής διαδικασίας όπως περιγράφεται στο εγχειρίδιο «Στρατηγικό Σχέδιο Εφαρμογής»
Πιστεύω ακράδαντα στη σημασία του συγκεκριμένου έργου για την ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου του Νοσηλευτή ως επαγγελματία υγείας, στον τόσο απαιτητικό και ανταγωνιστικό χώρο της υγείας, γεγονός απαραίτητο ιδιαίτερα στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσηλευτικών Πρωτοκόλλων
της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης
Δρ. Αλεξάνδρα Δημητριάδου
Επίκουρος καθηγήτρια Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

1. ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

2. ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

3. ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

4. ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

5. ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

6. ΑΠΕΚΚΡΙΣΗ

7. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

8. ΕΙΔΙΚΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

9. ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

10. ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Αναλυτικά Εγχειρίδια

3. Κλινικοί Εκπαιδευτές (σύντομη περιγραφή ρόλου, κριτήρια επιλογής και διαδικασία εκπαίδευσης)

Όροι χρήσης

Οι προτυποποιημένες νοσηλευτικές διαδικασίες και κλινικά νοσηλευτικά πρωτόκολλα,, αναπτύχθηκαν από κλινικούς νοσηλευτές/τριες και μαίες/τες της 4 ης ΥΠΕ, πρωταρχικά για εφαρμογή στα νοσηλευτικά τμήματα της οικείας περιφέρειας.Περιγράφουν τον τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης κάποιων κοινών ή περισσότερο πολύπλοκων καταστάσεων, που μπορεί να προκύψουν κατά την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας. Η ανάπτυξή τους βασίστηκε, όπου ήταν δυνατόν, στα στάδια της νοσηλευτικής διεργασίας (νοσηλευτική εκτίμηση, διάγνωση, σκοποί, παρεμβάσεις-αιτιολόγηση και εκτίμηση αποτελέσματος).Παρέχουν σχετικά περιορισμένες πληροφορίες, αναφορικά με την αιτιολογία και το θεωρητικό υπόβαθρο των καταστάσεων που περιγράφουν, καθώς ο πρωταρχικός σκοπός ανάπτυξής του δεν υπήρξε η θεωρητική κατάρτιση, αλλά η υποστήριξη και τεκμηρίωση της νοσηλευτικής πρακτικής.Κάθε πρωτόκολλο νοσηλευτικής πρακτικής εκπορεύεται από τα επαγγελματικά δικαιώματα των νοσηλευτών και μαιών (ΠΔ 351/89), αλλά και των δικαιωμάτων των ασθενών όπως αυτά ορίζονται από τις διατάξεις του νόμου 2071/92.Για την ανάπτυξή τους συνεργάστηκαν κλινικοί νοσηλευτές/τριες και μαίες/τες από διάφορα τμήματα και ειδικότητες. Σε κάθε περίπτωση, υπήρξε προσπάθεια για επίτευξη ομοφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων και της επιτροπής νοσηλευτικών πρωτοκόλλων. Ωστόσο, οι κατευθυντήριες οδηγίες που παρέχονται δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία.Δεν υποδεικνύουν τον αποκλειστικό τρόπο παροχής νοσηλευτικής φροντίδας, χαράσσουν όμως, οπωσδήποτε, το γενικό πλαίσιο. Μικρές διαφοροποιήσεις που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς, μπορεί να είναι αποδεκτές ή και απαραίτητες. Ανάλογες διαφοροποιήσεις μπορεί να προκύψουν και από καταστάσεις ή συνθήκες που δεν μπορούν να προβλεφθούν από την παρούσα έκδοση.Τα πρωτόκολλα υπόκεινται σε αναθεώρηση κάθε δύο χρόνια, εκτός αν νεότερα επιστημονικά δεδομένα ή τα αποτελέσματα από την αξιολόγηση της εφαρμογής τους, ορίζουν διαφορετικά. Με δεδομένο τον περιορισμό των ανθρώπινων πόρων, η ομάδα ελέγχου και αξιολόγησης δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συστηματική αξιολόγηση και περιοδική επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου.

Βιβλιογραφική Αναφορά

Παρακάτω ακολουθεί μια πρόταση για το πώς μπορεί να γίνει αναφορά στα πρωτόκολλα της 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης. Βασίζεται στις απαιτήσεις του συστήματος Vancouver, αλλά ίσως θα χρειαστεί να ελέγξετε πρώτα τις οδηγίες προς συγγραφείς του περιοδικού στο οποίο σκοπεύετε να υποβάλλετε τη μελέτη σας.4η Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης, Προτυποποιημένες Νοσηλευτικές Διαδικασίες και Κλινικά Νοσηλευτικά Πρωτόκολλα, Τίτλος πρωτοκόλλου (ημερομηνία σύνταξης ή τελευταίας αναθεώρησης). Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης

Υποστήριξη – Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοκόλλων της 4ης Υ.Πε:
Μέρδα Σοφία (e-mail: sofiamer75@yahoo.gr)
Κωνσταντικάκη Βαΐα (e-mail: vkonstantikaki@gmail.com)
          Ευλαβή Γεώργιο (e-mail: g.evlavis@gmail.com)



Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.-Ορθή επαναδιατύπωση του υπ. Αριθμ. 2247/10-9-13 ΦΕΚ για τη διαθεσιμότητα




Ορθή επαναδιατύπωση του υπ. Αριθμ. 2247/10-9-13 ΦΕΚ για τη διαθεσιμότητα των Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας.



pasonop grey 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.
Αριστοτέλους 73 τ.κ.10434 Αθήνα τηλ: 2108234914 fax: 2108234916
www.pasonop.gr email: pasonop@gmail.com
  
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας μας, σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 18-09-13 ορθή επαναδιατύπωση του ΦΕΚ με τις οδηγίες για την κινητικότητα, σύμφωνα με το οποίο η εγγραφή ή η ανανέωση στην ΕΝΕ δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της σχετικής αίτησης.
Δείτε περισσότερα εδώ:ορθή επαναδιατύπωση του ΦΕΚ 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Σχετικά με την αντιμετώπιση από ιδιώτες γιατρούς επειγόντων περιστατικών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο | 17/09/2013

Υποστελέχωση της Π/Δ κλινικής σε ιατρικό προσωπικό. -Τι ζητάει αμισθί ο  διοικητής του νοσοκομείου απο τον Ιατρικό Σύλλογο - Τι απαντούν οι ιατροί  .Δείτε περισσότερα εδώ:  http://www.ygeianet.gr/box/cal/38829.pdf

Διευκρινήσεις στην εγκύκλιο για τη νοσηλεία ανασφάλιστων


Νοσοκομεία: Αποδυναμωμένα απo γιατρούς- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ| 17/09/2013

Αποψιλωµένα από γιατρούς είναι τα δηµόσια νοσοκοµεία της Θεσσαλονίκης, καθώς και της
περιφέρειας.
Πολλές κλινικές λειτουργούν πλέον οριακά, καθώς έχουν µείνει µε έναν η δύο γιατρούς,
µε αποτέλεσµα να µην µπορούν να καλυφθούν οι εφηµερίες όλου του µήνα.
Δείτε εδώ:  http://www.ygeianet.gr/box/cal/38814.pdf

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κοστίζουν ακριβά τα τεράστια κενά στους νοσηλευτές

      Εάν n τρόικα γνώριζε πόσα ευρώ θα εξοικονοµούσε n οικονοµία, θα έδινε άµεσα την εντολή για προσλήψεις, λένε οι δορες Απ Αρµαγανίδης και Eυ. Γίαµαρέλλος

Διαβάστε περισσότερα εδώ :  http://www.ygeianet.gr/box/cal/38780.pdf

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.- ΑΠΕΡΓΙΑ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

             ΑΠΕΡΓΙΑ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι Νοσηλευτές του ΕΣΥ, με απόφαση της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. απεργούν τις ΤΕΤΑΡΤΗ 18 & ΠΕΜΠΤΗ 19 Σεπτεμβρίου
pasonop orange

Οι Νοσηλευτές του ΕΣΥ, με απόφαση της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. απεργούν τις Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.
Συμμετέχουν στην πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.
Συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας.
adedy
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
σε κάθε πόλη, νομό, σε όλη τη χώρα
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τετάρτη 18/9 και ώρα 11:30πμ, πλατεία Κλαυθμώνος
γιατί:

  • Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.
  • Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.
  • Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.
  • Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Με αριθμό ΦΕΚ 2247 η απόφαση σχετικά με τις επανατοποθετήσεις εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα


pasonop grey 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Αριστοτέλους 73 τ.κ.10434 Αθήνα τηλ: 2108234914 fax: 2108234916
www.pasonop.gr email: pasonop@gmail.com

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο ΦΕΚ υπ. αριθμ. 2247/10-09-2013 δημοσιεύεται η Υπουργική Απόφαση με αριθμό 3/2013 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αφορά στην κινητικότητα όσων υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δυνάμει του άρθρου 90 του ν.4172/2013.
Στον πίνακα Γ' αναφέρονται τα προσόντα των κλάδων/ειδικοτήτων ανά κατηγορία εκπαίδευσης , προκειμένου οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα να ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας. Σε ότι αφορά τους Νοσηλευτές ΠΕ & ΤΕ, θεωρείται απαραίτητη η ταυτότητα μέλους στην ΕΝΕ που να είναι σε ισχύ.

  Επειδή όσοι συνάδελφοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν έχουν απολέσει τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα, και ως εκ τούτου δεν αποτελούν νέα πρόσληψη ώστε να ισχύουν γι' αυτούς τα κριτήρια του ΑΣΕΠ όπως για τους νεοδιοριζόμενους - ένα εκ των οποίων είναι και η απαραίτητη εγγραφή στην ΕΝΕ – αλλά και επειδή θεωρούμε ότι η υποχρέωση καταβολής εισφορών από συναδέλφους σε διαθεσιμότητα που ζουν σήμερα σε καθεστώς ανασφάλειας ισοδυναμεί με οικονομική, ηθική και ψυχολογική εξόντωση, η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε δυνάμει της υπ. αριθμ. 107/2009 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να προσβληθεί και να ανακληθεί η παρούσα Υπουργική Απόφαση, και να επανεκδοθεί χωρίς την υποχρεωτικότητα εγγραφής στην ΕΝΕ.

Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται

Την κατάργηση, μετά από 24 χρόνια, της «ειδικής» άδειας που προβλεπόταν για τους δημόσιους υπαλλήλους που χειρίζονταν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ανακοίνωσε o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα Νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία το «σωστό»για τον Άδωνη Γεωργιάδη ;- Τα ΚΥ στα χέρια των Δημάρχων

  • Άδωνις Γεωργιάδης
Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης των Νοσοκομείων της Περιφέρειας. Οι ΔΥΠΕ θα δώσουν τους φακέλους στο Υπουργείο και ο Υπουργός Υγείας θα καλέσει τους εκπροσώπους κάθε περιοχής να συζητήσουν τις αλλαγές. Πολύ πιθανό σενάριο η Δυτική Μακεδονία να μείνει με ένα ισχυρό Νοσοκομείο και 5 Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ η τύχη των υπολοίπων «παίζεται» κυριολεκτικά.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

Δείτε τι είπε για τα νοσοκομεία στην επαρχία

Συνέντευξη του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).
Γραφείο Τύπου Υπουργού
Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Θέμα: Συνέντευξη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

Ακολουθεί η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης:

ΦΕΚ 2247: Ανακοίνωση που αφορά στην κινητικότητα των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δυνάμει του άρθρου 90 ν.4172/2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ (ΦΕΚ B 2247 - 10.09.2013)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΤΆΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ- ΑΡΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Ζήτημα της εγγραφής ή μη των Δημοσίων Υπαλλήλων – Νοσηλευτών στην ΕΝΕ

Ζήτημα της εγγραφής ή μη των Δημοσίων Υπαλλήλων – Νοσηλευτών στην ΕΝΕ

pasonop grey 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.
 
Αριστοτέλους 73 τ.κ.10434 Αθήνα τηλ: 2108234914 fax: 2108234916
www.pasonop.gr email:   pasonop@gmail.com
  
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) σε συνέχεια του υπ. αριθμ. Πρωτ. 831Α΄ /26-08-2013 εγγράφου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, επανέρχεται για πολλοστή φορά στο ζήτημα της εγγραφής ή μη των Δημοσίων Υπαλλήλων – Νοσηλευτών στην ΕΝΕ.
Για μια ακόμη φορά, με αίσθημα ευθύνης ενημερώνουμε το Σώμα των συναδέλφων ότι με την έκδοση της υπ. αριθμ. 107/2009 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως αυτή έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείαςκαταρρίπτεται κάθε ισχυρισμός περί παράνομης ή πειθαρχικά κολάσιμης πράξης, καθώς η ΕΝΕδε δύναται να ασκήσει πειθαρχική εξουσία επί των Δημοσίων Υπαλλήλων – Νοσηλευτών.
Ως εκ τούτου, κάθε αντίθετη αναφορά στερείται νομικής βάσεως και ισχύος.
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ολόκληρη τη γνωμοδότηση, η οποία παρεμπιπτόντως εξεδόθη ύστερα από σχετική αναφορά της ΠΑΣΟΝΟΠ στη Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπ. Εσωτερικών (σελίδα 2, παρ 5 της Γνωμοδότησης του ΝΣΚ), γεγονός που σκοπίμως αποσιωπάται σε σχετικές ανακοινώσεις άλλων Συνδικαλιστικών Φορέων…  
Ωστόσο, πάγια αρχή και θέση της ΠΑΣΟΝΟΠ ήταν και παραμένει η οικιοθελής εγγραφή και ανανέωση του συνόλου των συναδέλφων στην ΕΝΕ, έξω και πέρα από λογικές εκβιασμού ή εκφοβισμού τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, προτείναμε τη μείωση του κόστους ανανέωσης στα 20 ευρώ ετησίως για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση, χωρίς ωστόσο η πλειοψηφία να υιοθετήσει την πρότασή μας.
Παραδίδουμε λοιπόν στην κρίση των συναδέλφων όλους όσους προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το Σώμα των Νοσηλευτών,είτε με το όψιμο ενδιαφέρον τους για τον Κλάδο, είτε επισείοντας απειλές περί της δήθεν νόμιμης ή παράνομης άσκησης του Νοσηλευτικού επαγγέλματος…

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: 10/09/2013 10:51:11
...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ