ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Παρασκευή 30-5-2014 - Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας - άρθρο 26 - ρυθμίσεις για την ΕΝΕ

Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας
Την Παρασκευή 30-5-2014 κατατέθηκε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας στην διαρκή επιτροπή της Βουλής με τίτλο: "Προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Εκτελεστικής Οδηγίας 2012/25/ΕΕ της Επιτροπής της 9ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση - Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία και την Ιατρικών Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και λοιπές διατάξεις”.
Στο άρθρο 26 του εν λόγου σχέδιου νόμου αναφέρονται οι ρυθμίσεις για την ΕΝΕ οι οποίες είναι:
Μεταβάλλεται η περιφερειακή διάρθρωση της ΕΝΕ. Συγκεκριμένα τα δέκα τρία (13) Περιφερειακά Τμήματα τα οποία δημιουργήθηκαν βάση των Αυτοδιοικητικών Περιφερειών μειώνονται σε τέσσερα (4).
Προστίθενται δύο επιπλέων σκοποί της ΕΝΕ.
 Ειδικότερα προβλέπεται:
Η διοργάνωση, εποπτεία και μοριοδότηση εκπαιδευτικών και επιστημονικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της νοσηλευτικής εκπαίδευσης.
Η δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης από την ΕΝΕ
Επέρχονται μεταβολές στο εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των κεντρικών οργάνων Διοίκησης της ΕΝΕ.
 Ειδικότερα μεταξύ άλλων, καθιερώνεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο αντί της απλής αναλογικής που ισχύει σήμερα.
Δεν προηγούνται οι νοσηλευτές ΠΕ έναντι των νοσηλευτών ΤΕ στην κατάληψη θέσεων προϊσταμένων διεύθυνσης, τομέα (υποδιεύθυνση) και τμήματος των νοσηλευτικών υπηρεσιών των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ :http://www.parliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8438211.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ