ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Ο Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, όμηρος συντεχνιακών και κομματικών μικροσυμφερόντων

     Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού                                              
Αθήνα, 22/12/2014
Δελτίο Τύπου  

« Ο Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, όμηρος συντεχνιακών και κομματικών μικροσυμφερόντων»
Η σημερινή εξέλιξη κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργού Υγείας με τίτλο: «Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας» οδήγησε στη δυσμενή εξέλιξη της απόσυρσης του άρθρου 42 (43)για τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών ΕΣΥ.
Ύστερα από τη σύσσωμη αντίδραση τόσο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης όσο και από το ΠΑΣΟΚ, καταδεικνύεται περίτρανα ότι μοναδική πρόθεση του νομοθέτη δεν ήταν η αποκατάσταση μιας αδικίας που ταλανίζει το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας, και η διευθέτηση σειράς εργασιακών ζητημάτων που εκκρεμούν επί δεκαετίες, αλλά η προεκλογική τακτοποίηση συντεχνιακών και κομματικών εκκρεμοτήτων μιας μικρής ομάδας «γαλάζιων» στελεχών που εδώ και καιρό επιχειρούν λυσσαλέα να χειραγωγήσουν το σύνολο της νοσηλευτικής κοινότητας, ευτυχώς μάταια!
23 χρόνια μετά την πρώτη νομοθετική απόπειρα σύστασης ξεχωριστού επαγγελματικού κλάδου που έμεινε στα χαρτιά, χάθηκε άλλη μια ιστορική ευκαιρία! Για τη χαμένη αυτή ευκαιρία υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο.
Αρχής γενομένης από το σημερινό Υπουργό Μ. Βορίδη, και εν συνεχεία από τις συνδικαλιστικές και λοιπές ηγεσίες εκείνων των φορέων που με τη σημερινή τους παρουσία στο Κοινοβούλιο και τη στάση που τήρησαν, αγνοώντας το πραγματικό συμφέρον των μελών που δήθεν εκπροσωπούν, με περίσσια εμμονή προτίμησαν τη διάσπαση της νοσηλευτικής κοινότητας προτείνοντας δύο διακριτούς και ξεχωριστούς κλάδους νοσηλευτικού προσωπικού, αντί ενός ενιαίου!
Δοτές ηγεσίες, που σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις κομματικές σκοπιμότητες του κ. Βορίδη – ύστερα από την υποταγή τους στην κομματική γραμμή – με περισσή υποκρισία καλλιέργησαν τη διάσπαση και τη διχόνοια στις τάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού, μεθόδευσαν τη διαίρεση με σκοπό τη χειραγώγηση, και τελικά με την κατάπτυστη στάση τους οδήγησαν στην απόσυρση του άρθρου 42, αντί να συμπεριληφθούν και οι ΔΕ συνάδελφοί μας στο νοσηλευτικό κλάδο.  Ας δεχθούν λοιπόν και το ανάθεμα!
Ύστερα από τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) παραμένει ο ένας και μοναδικός θεματοφύλακας διαφύλαξης και διασφάλισης της ενότητας συνεχίζοντας τον αγώνα της διεκδίκησης, που 12 χρόνια τώρα δίνουμε για τη δημιουργία ενός ενιαίου επαγγελματικού κλάδου για το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού
Ζητάμε τη στήριξη του συνόλου των συναδέλφων μας αλλά και του κοινωνικού συνόλου με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών και της ποιότητας στην παρεχόμενη νοσηλευτική φροντίδα.
Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ