ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -«Ένας επί πλέον χρόνος σπουδών στους Νοσηλευτές, για τη λήψη Ειδικότητας» 03/03/2015


                                  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
                ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
                   ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

                   Αριστοτέλους 73  τ.κ.10434 Αθήνα   τηλ: 2108234914 fax: 2108234916
            www.pasonop.gr email: pasonop@gmail.com

                                                                      Αθήνα, 03/03/2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

«Ένας επί πλέον χρόνος σπουδών στους Νοσηλευτές, για τη λήψη Ειδικότητας»

            Εκ μέρους της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την άμεση ανταπόκριση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην πρόταση που υποβάλαμε, και χαιρετίζουμε τη χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού κου Κουρουμπλή, αναφορικά με την πρόθεσή του για μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση που του προτείναμε, στο ζήτημα των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων.
            Συγκεκριμένα, στην πρόταση της Ομοσπονδίας μας για ενιαία, Πανεπιστημιακού Επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση με δυνατότητα πρόσβασης και των συναδέλφων μας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σ' αυτή, προβλέπεται η θεσμοθέτηση ενός έτους Ειδικότητας επ΄αμοιβή μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών, η οποία θα μοριοδοτείται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Ταυτόχρονα, προτείναμε οι προσλήψεις στο εξής να γίνονται στοχευμένα, κυρίως σε ότι αφορά τα Τμήματα υψηλής εξειδίκευσης, ώστε το Νοσηλευτικό Προσωπικό που θα προσλαμβάνεται, να είναι ήδη ειδικευμένο στο αντικείμενο. 
            Η πρότασή μας αποσκοπεί βραχυπρόθεσμα στην άμεση ενίσχυση του υποστελεχωμένου  Εθνικού Συστήματος Υγείας με Ειδικευόμενους Νοσηλευτές και μεσο-μακροπρόθεσμα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσω Ειδικευμένου και υψηλά καταρτισμένου Νοσηλευτικού Προσωπικού από την αρχή της πρόσληψής του.
            Τέλος, θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν απεμπολούμε την πάγια διεκδίκησή μας για προσλήψεις μόνιμου Νοσηλευτικού προσωπικού σε σταθερή βάση, καθώς αυτές δεν θα πρέπει να υποκατασταθούν από το θεσμό των Ειδικευομένων.


                                                                                    Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ