ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΙΚΑ: Οδηγίες για αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα (εγκύκλιος)


Οδηγίες για τη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα με δικαίωμα αναγνώρισης από τους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι και 7 χρόνια απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, δίνει το ΙΚΑ στις υπηρεσίες του, με σχετική εγκύκλιο του.
Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα των υπαλλήλων του δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π. και σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση όσων εξ αυτών διαθέτουν προϋπηρεσία ως μισθωτοί (απασχόληση με εξαρτημένη εργασία ασφαλιστέα στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.) , παρέχονται οι κάτωθι διευκρινίσεις:
ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 31/12/2001.
Οι ενδιαφερόμενοι ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους θα πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες Μητρώου Ασφαλισμένων των Υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., στα οποία υπάγεται η κατοικία τους, υποβάλλοντας αίτηση με συνημμένα τα αντίστοιχα παραστατικά στοιχεία της ασφάλισής τους (ασφαλιστικά βιβλιάρια, Ατομικά Δελτία Εισφορών ,αποφάσεις Υ.Δ.Α.Α.Β κ.λ.π.). Βάσει αυτών θα χορηγείται χειρόγραφη βεβαίωση, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα, η οποία, κατά το πρότυπο των βεβαιώσεων που εκδίδονται για το Α.Σ.Ε.Π., θα περιέχει τα εξής στοιχεία:
• Ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.) και Α.Μ.Κ.Α. του ασφαλισμένου,
• Χρονική περίοδος απασχόλησης/ασφάλισης,
• Συνολικό αριθμό ημερών ασφάλισης κατά εργοδότη,
• Ονοματεπώνυμο/Επωνυμία εργοδότη
• Δραστηριότητα εργοδότη.
Η ειδικότητα με την οποία παρασχέθηκε η συγκεκριμένη απασχόληση δεν θα βεβαιώνεται, αφού το στοιχείο αυτό δεν παρακολουθείται από το Ίδρυμα. Στις βεβαιώσεις δεν θα καταχωρείται σε καμία περίπτωση χρόνος ασφάλισης μετά την 31/12/2001 (οι περίοδοι αυτοί θα καλύπτονται αποκλειστικά με την έκδοση μηχανογραφικού «Λογαριασμού Ασφαλισμένου», όπως περιγράφεται στη συνέχεια).
Ταυτόχρονα με τη βεβαίωση θα επιστρέφονται τα κατατεθέντα στοιχεία ασφάλισης, αφού προηγουμένως αναπαραχθούν φωτοαντίγραφά τους, τα οποία μαζί με την αίτηση και αντίγραφο της χορηγηθείσας βεβαίωσης θα παραμείνουν στο αρχείο της οικείας υπηρεσίας Μητρώου Ασφαλισμένων .
ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ 1/1/2002 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους μπορούν να απευθύνονται, χωρίς να απαιτείται η υποβολή έγγραφου αιτήματος, στην υπηρεσία Εσόδων οποιουδήποτε Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., όπου, μέσω του Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., θα εκτυπώνεται άμεσα και θα τους επιδίδεται «Λογαριασμός Ασφαλισμένου» (με οριστικοποιημένες εγγραφές), τον οποίο θα υποβάλουν στην υπηρεσία τους, προκειμένου να αποδείξουν στην υπηρεσία τους την ασφάλισή τους από 1/1/2002 και μετά, λόγω παροχής εξαρτημένης εργασίας ασφαλιστέας στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. (σημ.: η εκτύπωση του «Λογαριασμού Ασφαλισμένου» πρέπει να υπογράφεται από τον αρμόδιο υπάλληλο και να σφραγίζεται σε όλα της τα φύλλα).
Δείτε τη σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ
ΠΗΓΗ :http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/ika-odigies-gia-anagnorisi-proipiresias-dimosion-ipallilon-ston-idiotiko-tomea-egkiklios/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ