ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Προωθείτε τροπολογία – προσθήκη για τις διατάξεις του ν. 4354/2015 σχετικά με τους όρους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σχέδιο νόμου “Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις.

 Με την προς ψήφιση τροπολογία τροποποιούνται διατάξεις του ν. 4354/2015 σχετικά με τους όρους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Ειδικότερα, προβλέπεται εφεξής η καταβολή του στους δικαιούχους χωρίς τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα [δηλαδή μόνο στους υπαλλήλους που τελούν σε κανονική άδεια καθώς και σε αυτούς που τελούν σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) μέρες κατ’ έτος], πλην της αναφερόμενης περίπτωσης, για όσους δηλαδή έχουν πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντα ή την εργασία τους για συνδικαλιστικούς λόγους.
Τροπολογία – προσθήκη
Στο σχέδιο νόμου “Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις.”
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Με την παρούσα διάταξη διασφαλίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της επιδοματικής πολιτικής. Ο νομοθέτης, στο πλαίσιο της ρυθμιστικής του λειτουργίας θέσπισε τις κατηγορίες των δικαιούχων υπαλλήλων, οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και τους όρους, υπό τους οποίους αυτό χορηγείται.
Τονίζεται ότι με την παρούσα διάταξη θεσπίζεται η διατήρηση της καταβολής του σχετικού επιδόματος στις περιπτώσεις της χορήγησης των νομίμως θεσμοθετημένων αδειών, δεδομένου ότι αυτές έχουν χορηγηθεί, προκειμένου η Πολιτεία να ανταποκριθεί σε βασικές της υποχρεώσεις, όπως η αναγκαία ανάπαυση των υπαλλήλων, η προστασία της μητρότητας, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, οι ανάγκες επανεκπαίδευσης των υπαλλήλων κ.λπ.. Συνεπώς, η θέσπιση των ανωτέρω αδειών δεν είναι δυνατόν να συνεπάγεται αρνητική επίπτωση στις αποδοχές του υπαλλήλου.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
Άρθρο
Τροποποίηση διατάξεων ν. 4354/2015
Το άρθρο 18 του ν.4354/2015 (Α’176) τροποποιείται ως εξής:
«Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύφος, με τους ίδιους όρους και με τις ίδιες προϋποθέσεις στους δικαιούχους που έχουν οριστεί με τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων, καθώς και αυτών του άρθρου 67 του ν. 4235/2014 (Α’ 32), εκτός από τις περιπτώσεις πλήρους απαλλαγής από τα καθήκοντα ή την εργασία τους για συνδικαλιστικούς λόγους, με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017.»
Πηγή: Taxheaven
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/allages-stous-orous-katavolis-tou-epidomatos-epikindinis-kai-anthigieinis-ergasias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ