ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -Ζήτημα της εγγραφής ή μη των Δημοσίων Υπαλλήλων – Νοσηλευτών στην ΕΝΕ

Ζήτημα της εγγραφής ή μη των Δημοσίων Υπαλλήλων – Νοσηλευτών στην ΕΝΕ

pasonop grey 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.
 
Αριστοτέλους 73 τ.κ.10434 Αθήνα τηλ: 2108234914 fax: 2108234916
www.pasonop.gr email:   pasonop@gmail.com
  
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) σε συνέχεια του υπ. αριθμ. Πρωτ. 831Α΄ /26-08-2013 εγγράφου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, επανέρχεται για πολλοστή φορά στο ζήτημα της εγγραφής ή μη των Δημοσίων Υπαλλήλων – Νοσηλευτών στην ΕΝΕ.
Για μια ακόμη φορά, με αίσθημα ευθύνης ενημερώνουμε το Σώμα των συναδέλφων ότι με την έκδοση της υπ. αριθμ. 107/2009 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως αυτή έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείαςκαταρρίπτεται κάθε ισχυρισμός περί παράνομης ή πειθαρχικά κολάσιμης πράξης, καθώς η ΕΝΕδε δύναται να ασκήσει πειθαρχική εξουσία επί των Δημοσίων Υπαλλήλων – Νοσηλευτών.
Ως εκ τούτου, κάθε αντίθετη αναφορά στερείται νομικής βάσεως και ισχύος.
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ολόκληρη τη γνωμοδότηση, η οποία παρεμπιπτόντως εξεδόθη ύστερα από σχετική αναφορά της ΠΑΣΟΝΟΠ στη Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπ. Εσωτερικών (σελίδα 2, παρ 5 της Γνωμοδότησης του ΝΣΚ), γεγονός που σκοπίμως αποσιωπάται σε σχετικές ανακοινώσεις άλλων Συνδικαλιστικών Φορέων…  
Ωστόσο, πάγια αρχή και θέση της ΠΑΣΟΝΟΠ ήταν και παραμένει η οικιοθελής εγγραφή και ανανέωση του συνόλου των συναδέλφων στην ΕΝΕ, έξω και πέρα από λογικές εκβιασμού ή εκφοβισμού τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.
Για το λόγο αυτό άλλωστε, προτείναμε τη μείωση του κόστους ανανέωσης στα 20 ευρώ ετησίως για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση, χωρίς ωστόσο η πλειοψηφία να υιοθετήσει την πρότασή μας.
Παραδίδουμε λοιπόν στην κρίση των συναδέλφων όλους όσους προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το Σώμα των Νοσηλευτών,είτε με το όψιμο ενδιαφέρον τους για τον Κλάδο, είτε επισείοντας απειλές περί της δήθεν νόμιμης ή παράνομης άσκησης του Νοσηλευτικού επαγγέλματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ