ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η δεύτερη φάση κινητικότητας στην Υγεία


Η δεύτερη φάση κινητικότητας στην Υγεία
Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ θα είναι οι δεξαμενές της κινητικότητας στην Υγεία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πολύ σύντομα θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 8.691 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και περίπου 1.200 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία. Το διάστημα ολοκλήρωσης των διαδικασιών μετακίνησης του προσωπικού στις νέες θέσεις δε θα ξεπερνά τις 25 ημέρες.

Όπως ανακοινώνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι τυπικές διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας, θα τεθούν σε πρόγραμμα κινητικότητας:


1. Από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, συνολικά 8.531 εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, 5.421 γιατροί, 2.738 άτομα υγειονομικό προσωπικό και 372 άτομα διοικητικό προσωπικό. Το προσωπικό αυτό θα μετακινηθεί στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στις Υγειονομικές Περιφέρειες.
Οι γιατροί θα ενταχθούν στο νέο σύστημα με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Ωστόσο, θα δοθεί το δικαίωμα επιλογής για τους γιατρούς που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ να μπορούν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δέχονται ασφαλισμένους στα ιατρεία τους.

2.Από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) του ΕΟΠΥΥ, συνολικά 121 εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, 7 διοικητικοί υπάλληλοι, 95 γιατροί και 19 υγειονομικοί υπάλληλοι. Το προσωπικό αυτό θα μετακινηθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας.

3. Από περιφερειακές διευθύνσεις, συνολικά 39 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Το προσωπικό αυτό θα μετακινηθεί είτε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του ΕΣΥ είτε σε νοσοκομεία. Αντίθετα, σε κινητικότητα δεν θα μπουν 1.089 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ που θα μείνουν στον Οργανισμό για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του ως εθνικού ασφαλιστικού οργανισμού που αγοράζει υπηρεσίες, καθώς και οι εργαζόμενοι στα 26 φαρμακεία του.
Συγκεκριμένα, εξαιρούνται από την κινητικότητα 289 υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας, 703 υπάλληλοι των περιφερειακών υπηρεσιών, 9 γιατροί και 88 υγειονομικοί υπάλληλοι.

4. Από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα τεθούν σε κινητικότητα περίπου 1.200 εργαζόμενοι σε αυτό, στην συντριπτική τους πλειονότητα οδηγοί οχημάτων και βοηθητικό προσωπικό. Προβλέπεται η κατάργηση του κλάδου οδηγών οχημάτων των νοσοκομείων (εξαιρούνται από το μέτρο οι οδηγοί ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας) και το προσωπικό αυτό που είναι περίπου 640 άτομα θα ενταχθεί στο ΕΚΑΒ σε θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Την περασμένη εβδομάδα εστάλη έγγραφο από το υπουργείο Υγείας προς τα νοσοκομεία για  να καταθέσουν άμεσα στοιχεία του μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, φύλακες κ.ά.), καθώς και όσων εξαιρούνται από τη διαδικασία της κινητικότητας (πολύτεκνοι, ΑμεΑ κ.ά.).


Πηγή: http://www.onmed.gr/eopii/305525/i-deuteri-fasi-kinitikotitas-stin-ugeia/#ixzz2o78FQbyk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ