ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Δημοσιευτηκε το ΦΕΚ 74 / 26 Μαρτίου 2014 που περιέχει το νόμο 4250 για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τον έλεγχο συμβάσεων των ΙΔΑΧ και την επάρκεια διδασκαλίας ξένων γλωσσών"Διοικητικές απλουστεύσεις, καταργήσεις, 

συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και 

υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, 

τροποποίηση διατάξεων"

ΠΗΓΗ : alfavita.gr/

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ − ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Π.Δ. 318/1992 (Α΄161)  Άρθρα : 20 έως και 32.

Δείτε  επισης :ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Άρθρο 38
Υπηρεσιακές άδειες
Στο άρθρο 50 του ν. 3528/2007 (Α΄26), όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:
«7. Υπάλληλος που εργάζεται πέραν του νόμιμου ημερήσιου ωραρίου του, δικαιούται υπηρεσιακή άδεια αναπλήρωσης με αποδοχές, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα (10) ημέρες το έτος.
 Η ανωτέρω άδεια χορηγείται μόνον εφόσον:
α) προκύπτει από το σύστημα ελέγχου τήρησης του ωραρίου ότι ο υπάλληλος έχει εργαστεί τουλάχιστον μία (1) ώρα ανά ημέρα πέραν του νόμιμου ωραρίου του,
β) ο άμεσα προϊστάμενός του και ο προϊστάμενος της άμεσα υπερκείμενης οργανικής μονάδας και εφόσον δεν υπάρχει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού, βεβαιώνει εγγράφως ότι ο υπάλληλος εργάστηκε πέραν του νόμιμου ημερήσιου ωραρίου του, για εξαιρετικά επείγουσα και ιδιαίτερα σημαντική εργασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία και
γ) ο υπάλληλος δεν έχει λάβει υπερωριακή αμοιβή για το χρόνο που εργάστηκε πέραν του νόμιμου ημερήσιου ωραρίου του.
Προκειμένου να χορηγηθεί μία (1) ημέρα υπηρεσιακή άδεια, ο υπάλληλος πρέπει να έχει εργαστεί τουλάχιστον μία (1) ώρα ανά ημέρα, πέραν του νόμιμου ωραρίου του και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ίσο με το 75% του ισχύοντος γι’ αυτόν ημερήσιου ωραρίου, στη διάρκεια ενός μήνα.»


Τώρα οι υπερωρίες θα αμείβονται και σε …είδος (Colpo Grosso)


Tο άρθρο  38, εισάγει το θεσμό της  "υπηρεσιακής άδειας αναπλήρωσης" με αποδοχές σε αντιστάθμισμα για υπερωριακή απασχόληση  
Αρχικά δεν άφησαν άδεια που δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που να μη την  περικόψουν ή καταργήσουν . (Για τις συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αναφερόμαστε)
Και ξαφνικά  άρχισαν να νομοθετούν  νέες άδειες!
Ναι όπως το διαβάζετε . 

Τους ήλθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος;
Όχι βέβαια.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα!
Για να τον βρούμε λοιπόν…
Πού είναι ο λάκκος;
Μα στην τελευταία παράγραφο του άρθρου.
Mε έναν πρόχειρο υπολογισμό στην τελευταία παράγραφο του άρθρου ανακαλύπτουμε το εξής:

Στις 20  εργάσιμες μέρες ενός μήνα για ένα υπάλληλο  που δουλεύει 8ωρο πρέπει στο 75% αυτών, δηλαδή στις 15 τουλάχιστον εργάσιμες μέρες του μήνα   να δουλέψει κάθε μέρα μια (1) ώρα παραπάνω   από το νόμιμο ωράριό του για να πάρει τελικά  μια (1) ημέρα "υπηρεσιακή άδεια αναπλήρωσης" !
Και βεβαια την υπερωριακή εργασία  δεν θα την πληρωθεί.
   Δηλαδή θα  δουλεύει 15 ώρες υπερωριακά το μήνα  (πρακτικά ισοδυναμούν με δυο 8ωρα απασχόλησης ) για να πάρει  μια ημέρα άδεια!!!
    Και για να πάρει και  τις 10 μέρες "υπηρεσιακή άδεια αναπλήρωσης"  σε ένα ετος,   πρέπει τους 10 μηνες από τους 12 αυτού του έτους  να δουλεύεις στο 75% των εργάσιμων ημερών τους και μια ώρα υπερωρία την ημέρα.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Και δεν σε πληρώνουν τις υπερωρίες ( που τους κοστίζουν)..
και σε πιάνουν  κορόιδο με το χρονικό αντιστάθμισμα  αδείας που σου δίνουν!

Πηγή : agonistikiparemvasi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ