ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ειδικότητα θα μπορούν να παίρνουν οι νοσηλευτές, με ρύθμιση του υπ. Υγείας - http://www.ygeia360.gr/

http://www.ygeia360.gr/

Από Νίνα Κομνηνού

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ "Βήμα FM", εντός του Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση ρύθμιση που θα καθιερώνει την εξειδίκευση των νοσηλευτών στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", στις προθέσεις του υπουργείου είναι να ισχύσει για τους νοσηλευτές ΠΕ και ΤΕ ό,τι ισχύει για τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Δηλαδή, μετά την αποφοίτησή τους, θα πρέπει οι νοσηλευτές να ειδικευτούν σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Σήμερα, οι νοσηλευτές που έχουν διετή ευδόκιμη υπηρεσία νοσηλευτή μπορούν – προαιρετικά – να ειδικευθούν σε 4 ειδικότητες: παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική και ψυχιατρική.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας έχει ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα της ειδικότητας στους νοσηλευτές, την οποία καλεί τον υπουργό Υγείας να μελετήσει άμεσα πριν προχωρήσει στη ρύθμιση, αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προωθήσει το θέμα χωρίς όμως να έχει λάβει υπόψη του τις προτάσεις των ίδιων των νοσηλευτών.

Το υπουργείο Υγείας θα προωθήσει το καθηκοντολόγιο που είχε αποσυρθεί από τον π. υπουργό Υγείας Μάηκη Βορίδη, μετά τις παρεμβάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου επειδή οι νοσηλευτές στα νέα τους καθήκοντα θα είχαν και δικαίωμα σύστασης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ