ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οι Νοσηλευτές του ΕΣΥ, με απόφαση της Ε.Ε ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. απεργούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Οι Νοσηλευτές του ΕΣΥ, με απόφαση της Ε.Ε ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. απεργούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
Συμμετέχουμε στην πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να αντιπαλέψουν με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, τις νέες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο Δημόσιο που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση με την Τρόικα, τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα φοροεπιδρομής, που περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό, καθώς και τα σχέδια για νέες οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξιμες αποδοχές, τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τα Συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα για να ανατραπούν οι καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία πολιτικές που υπαγορεύουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και οι δανειστές και εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Τι εστί, λοιπόν, βερίκοκο;;;;;


Συνάδελφοι


Και ξαφνικά μας προέκυψαν και οι οπώρες. Διόλου ασυνήθιστες εν μέσω θέρους (εποχής τους γαρ), διόλου, πλέον, ασυνήθιστες και στην πολιτική έκφραση που δείχνει ποιόν και στάση υπουργού, που θα διαφεντεύει τις τύχες της υγείας και τις δικές μας από εδώ και εμπρός....
Πολλοί από εμάς ίσως να κατανόησαν τι εννοούσε ο υπουργός με τη γνωστή περί βερίκοκου έκφραση του. Άλλοι ίσως όχι! Αφού θέλοντας και μη μπήκαμε στην εποχή των φρούτων θα πρέπει να αναλύσουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς το βερίκοκο, ή μάλλον πως το γευτήκαμε εμείς πιο παλιά, πως είναι σήμερα και πως σκεφτόμαστε πως θα είναι στο μέλλον.


Τι ην (ήταν), λοιπόν βερίκοκο;;;

Το 2004, σύμφωνα με τις δηλώσεις Γρηγοράκου, που ουσιαστικά δε διαψεύδει ο κ. Μητσοτάκης, υπηρετούσαν στον δημόσιο τομέα 472.332 υπάλληλοι, ενώ 31/12/2009 υπηρετούσαν 875.907 υπάλληλοι ,δηλαδή, 403.575 περισσότεροι (Newpost 2013).
Τον καιρό εκείνο και συγκεκριμένα το 2005 το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετούσε στο ΕΣΥ ανερχόταν σε 43248 άτομα (απογραφή Κακλαμάνη), ενώ το 2007 υπηρετούσαν 36243 άτομα, δηλαδή 7005 λιγότεροι (ΟΑΣΑ 2007). Το τι γίνεται σήμερα ουδείς γνωρίζει αφού ο ΟΑΣΑ δεν έχει στοιχεία για την Ελλάδα από το 2009 και εντεύθεν! Γιατί άραγε;;;
Την ίδια εποχή, εποχή «παχιών αγελάδων», οι Νοσηλευτές εργαζόταν σε όλη τη χώρα με χιλιάδες κομμένα ρεπό, με καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας που αφορά τη δωδεκάωρη ανάπαυση μεταξύ δύο ωραρίων και την καταβολή δύο ρεπό και μιας νυχτερινής βάρδιας ανά βδομάδα, χωρίς υλικά και την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, αφού τα νοσοκομεία καθημερινά λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας.
Από την «ηρωίδα Νοσηλεύτρια» του Κακλαμάνη, τη «ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ» (ψωμοτύρι όλων), τις «προσλήψεις» Αβραμόπουλου, «την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα του νοσηλευτικού προσωπικού» από το Λοβέρδο, μέχρι την κινητή διαθεσιμότητα του Άδωνη και οι πιο ανυποψίαστοι αντιλαμβάνονται πλέον, πως κάτι δεν πάει καλά με το βερίκοκο
Το σχέδιο «σαπίστε το βερίκοκο» σχεδιάστηκε και εκτελείται κανονικά εδώ και χρόνια ανεξάρτητα με το ποιος κυβερνά. Μεγαλύτερη συναίνεση μεταξύ των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπήρξε παρά μόνο στην πολιτική απαξίωσης (σαπίσματος) του ΕΣΥ με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση του.
Πολιτική που θα οδηγήσει στην αγορά των δομών υγείας σε αυτά τα μεγαλοΐατρικά – επιχειρηματικά συμφέροντα που κατέστρεψαν το ΕΣΥ με τις πελατειακές σχέσεις, την άφρονα συνταγογράφηση, την χαμηλή παραγωγικότητα και ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, την προκλητή ζήτηση εξετάσεων. Των συμφερόντων εκείνων που χρόνια χρησιμοποιούσαν το ΕΣΥ ως εργαλείο αναζήτησης πελατείας, που τη διοχέτευαν στη συνέχεια στην ιδιωτική υγεία καρπώνοντας αυτοί το μαύρο χρήμα του κοσμάκη και οι Νοσηλευτές και το ΕΣΥ τη δυσαρέσκεια του.
Μήπως όλα αυτά τότε ήταν κρυφά; Μήπως οι τότε υπουργοί δεν έβλεπε τότε τα βαλιτσάκια πρωί πρωί στις εφημερίες, ασθενείς να παραμένουν ανεγχείρητοι για μέρες στους θαλάμους και άλλους με το καλημέρα να οδηγούνται στα χειρουργεία, με τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων να έχουν επί τις ουσίας μεταφερθεί στο Κολωνάκι και στη Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη; Μήπως το βερίκοκο τότε ήταν τόσο νόστιμο, ως λωτός που με μέσο τα ΜΜΕ έκανε το κόσμο να ξεχνάει τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ, τα χειρουργεία και τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία όλων σχεδόν των νοσοκομείων κλειστά το απόγευμα, με τις λίστες αναμονής κλειστές και αυτές λόγω των ελλείψεων νοσηλευτικού προσωπικού; Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αναζητούσε διακαώς τους προστάτες των βερίκοκων και των λοιπών οπωρών και φρόντιζε να φτιάξει εκ νέου το σώμα των αγροφυλάκων!!! Όλα λοιπόν για το βερίκοκο!!!!


Τι εστί, λοιπόν, βερίκοκο;;

Για τον κ. Γεωργιάδη, βήμα - βήμα απολύσεις! Αυτή τη φορά οι αλχημείες με το βερίκοκο και το λωτό περνάν στο κύριο πιάτο με τακτική βαπτίσεων. Διαθεσιμότητα και μετά κινητικότητα σημαίνει βαπτίζω «το κρέας ψάρι» και κάνω το πρώτο βήμα. Τι περιμένει; Αρχικά περιμένει τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Όσο πιο βουβές αυτές τόσο το καλύτερο για εκείνον. Κατόπιν ελπίζει, ότι η τρόικα θα χάψει το παραμύθι, δηλαδή, ενώ η τρόικα επιμένει σε απολύσεις (που έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο) κάτι θα γίνει και πουλώντας «στους κουτόφρα-γκους» «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» θα τη σκαπουλάρει!!
Και αν δε καταφέρει να τη σκαπουλάρει και πιεί το «πικρόν ποτήριον» (λόγω έλλειψης χυμού βερίκοκων) των απολύσεων δε θα φταίει εκείνος, αλλά οι τεμπελχανάδες νοσηλευτές που κοιμόταν τις νύχτες, που μιλούσαν άσχημα στους νοσηλευόμενους, που αντί για ρόδες είχαν ποδάρια και που αντί για δέκα χέρια είχαν μόνο δύο. Άχρηστοι λοιπόν και για αυτό κατάντησαν τα νοσοκομεία έτσι!!!
Αλλά επειδή η μεγαλοθυμία του υπουργού είναι μεγάλη, δε θα απολυθούν, αλλά αφού αξιολογηθούν, βγουν στη διαθεσιμότητα, θα κινηθούν στα νέα νοσοκομεία (κάτι δηλαδή σαν την Νέα Δημόσια Τηλεόραση) όπου ο πολυχρονεμένος ιδιώτης θα δείξει έλεος και θα τους επαναπροσλάβει αντί πινακίου φακής βέβαια, για να εκτιμήσουν επιτέλους πόσο νόστιμα ήταν τα βερίκοκα!!


Τι έσται (θα είναι) βερίκοκο;;;

Κοιμηθείτε όλοι. Οι άλλοι απολύονται εμείς ακόμη όχι. Ο υπουργός πέτυχε. Το βάπτισμα του βερίκοκου σε λωτό έφερε τη λήθη. Οι κοιμισμένοι για την ώρα βλέπουν μόνο εφιάλτες στα όνειρα τους.... Που θα είναι όταν ξυπνήσουν δε σκέφτονται; Αν είναι να είναι σπίτι τους, καλός είναι και ο ύπνος και ας έχει εφιάλτες.
Αρκετά αφήσαμε το βερίκοκο να σαπίζει.
Ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.
Όχι όπως τις εννοεί ο Υπουργός και η Τρόικα άλλα όπως τις απαιτεί ο λαός
Να απαντήσουμε στα μεγαλόπνοα δήθεν σχέδια για κλείσιμο των νοσοκομείων με πρόφαση τη δημιουργία ΠΦΥ
Να στείλουμε μήνυμα στον Υπουργό Υγείας ότι ξυπνήσαμε και ας νομίζει αυτός ότι κοιμόμαστε
Να πείσουμε την κοινωνία ότι το κλείσιμο των νοσοκομείων σημαίνει απώλεια υπηρεσιών υγείας.
Να θυμίσουμε σε όλους ότι το 5ευρω εξελίσσεται σε 25ευρω και έπεται συνέχεια.
Να θυμηθούμε ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό που όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σ' αυτό.
Και να αγωνιστούμε να δώσουμε στην κοινωνία σήμερα που τόσο πολύ τις χρειάζεται ποσοτικότερες και ποιοτικότερες παροχές υγείας.
Ξεγυμνώστε τις πολιτικές που διαλύουν το ΕΣΥ
Παλαιότερα το φύλο συκής μπορεί να έφτανε
Το φύλο βερίκοκου είναι πολύ μικρό για κρύψει τη γύμνια της ένοχης πολιτικής που οδηγεί στην εξαθλίωση το λαό μας
Αντισταθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ