ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τρεις ΕΣΥ, έναν εγώ, η κομματική μοιρασιά των διοικητών

Με... μπάρμπα στην Κορώνη θα διορισθούν
,όπως φαίνεται, και πάλι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία
Η τράπουλα μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μοιράζεται εδώ και καιρό, εξ ου και η μεγάλη καθυστέρηση στο διορισμό τους. Μπορεί επισήμως τα όργανα των δύο κομμάτων της κυβέρνησης να διαψεύδουν ότι γίνεται η «μεγάλη μοιρασιά», παρασκηνιακώς      όμως όλα τα κομματικά στελέχη αλλά και οι αξιωματούχοι της Υγείας γνωρίζουν καλά πως το παιχνίδι εξουσίας παίζεται στο ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο νοσοκομείο.
Μέχρι όμως να λυθεί ο γρίφος, «γαλάζιοι» και «πράσινοι» κομματικοί διαγκωνίζονται για το ποιος θα επικρατήσει και θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος της «πίτας» του ΕΣΥ. Πάντως, όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων διοικητών που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Βέβαια οι περίπου 1.500 αιτήσεις που είχαν συγκεντρωθεί κατά την προκήρυξη των θέσεων από ενδιαφερομένους, μεταξύ αυτών και... κανονικοί επιστήμονες της αγοράς, προφανώς και έχουν ξεμείνει σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου Υγείας.
Πηγές αναφέρουν ότι τα ποσοστά που τηρήθηκαν στη μοιρασιά είναι ένα προς τρία, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ χαμηλότερα ποσοστά από τη Ν.Δ.
Τα ονόματα των διοικητών επρόκειτο να βγουν εδώ και πολλούς μήνες από υπουργίας ακόμη Ανδρέα Λυκουρέντζου. Καθυστέρησαν, όμως, αρχικά εξαιτίας της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Στη συνέχεια το μοίρασμα έγινε σε άλλο πλαίσιο και μεταξύ των δύο πια παικτών.
Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πάντως ότι οι δύο παρατάξεις έχουν συμφωνήσει στα βασικά ονόματα, τα οποία και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Ελάχιστες... πινελιές που έχουν μείνει δεν φαίνεται να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Από τους υφιστάμενους διοικητές ελάχιστοι αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ πιθανώς πολύ λίγοι θα μετακινηθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Μέχρι όμως να φθάσουν τα νέα πρόσωπα στα δημόσια νοσοκομεία και να ενημερωθούν, οι δυσλειτουργίες δεν θα λείπουν καθώς οι τωρινοί επικεφαλής εδώ και καιρό περιμένουν την έξοδό τους από το σύστημα και σε ελάχιστες αποφάσεις προχωρούν.
Για φαινόμενο κομματισμού, αναξιοκρατίας αλλά και για κομματικούς εγκάθετους, κάνει λόγο η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
«Τα νοσοκομεία της χώρας βασανίζονται από οικονομική και λειτουργική παράλυση. Δυστυχώς εδώ και καιρό έχουν παραλύσει και διοικητικά. Αιτία, οι διαρκείς αναβολές στην έλευση νέων διοικητών, οι οποίοι επιλέχθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού με τα δεδομένα τής τότε τρικομματικής κυβέρνησης, δεν τοποθετήθηκαν όμως λόγω αλλαγής υπουργού.
»Τώρα οι διοικητές επιλέγονται εκ νέου από τον κ. Γεωργιάδη με τα δεδομένα της δικομματικής συγκυβέρνησης και μοιράζονται σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με αναλογία 1 προς 3», επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.
Μάλιστα μιλά για ένα από τα χειρότερα φαινόμενα, καθώς «συνιστά μια από τις απεχθέστερες μορφές φαυλότητας, κομματισμού και αναξιοκρατίας. Χιλιάδες εξειδικευμένοι επιστήμονες κρίνονται από τον κ. Γεωργιάδη ως ανίκανοι να διοικήσουν τα νοσοκομεία και επιλέγονται κομματικά εγκάθετοι, προκειμένου να εκτελούν αδιαμαρτύρητα τις εντολές και να συλλέγουν ψήφους για λογαριασμό των δύο κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα», καταλήγει.
Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ