ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

27/11/2013 Κινητοποίησε η υποβολή παραιτήσεων των νεφρολόγων του Μποδοσάκειου(e-ptolemeos.gr)

Διορίστηκε στο ‘άψε σβήσε’ επικουρική γιατρός στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Φλώρινας!


Καλά λέει ο λαός μας ότι κι ο “άγιος φοβέρα θέλει”(!). Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας κατάφερε να ξεπεράσει τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να διορίσει με διαδικασίες εξπρές- αμέσως μετά την υποβολή παραίτησης των δύο νεφρολόγων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου νοσοκομείου- επικουρική γιατρό στη Νεφρολογική του νοσοκομείου Φλώρινας.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεφρολόγοι του Μποδοσάκειου υπέβαλλαν το πρωί της Δευτέρας τις παραιτήσεις τους διαμαρτυρόμενοι
για το ‘εντέλλεσθε’ του αντιπροέδρου της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας για μετακίνηση της επικουρικής Νεφρολόγου, Δέσποινας Καρασαββίδου, προκειμένου να καλύψει για την 25η Νοεμβρίου την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Φλώρινας, λόγω ότι η μοναδική γιατρός της μονάδας απουσιάζει με αναρρωτική άδεια.
Η αντίδρασή τους χαρακτηρίστηκε άκρως δικαιολογημένη από νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση στο Τεχνητό Νεφρό του Μποδοσάκειου, οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό τους, καθώς όπως δήλωσαν, ο όγκος εργασίας των γιατρών είναι τεράστιος αφού στη μονάδα αυτή κάνουν αιμοκάθαρση 48 νεφροπαθείς. Σε παράσταση διαμαρτυρίας μάλιστα που πραγματοποίησαν στο γραφείο της διοικήτριας του νοσοκομείου αξίωσαν την άμεση πρόσληψη και τρίτου νεφρολόγου καθώς και ενός ειδικευόμενου γιατρού για την κάλυψη των αναγκών της Νεφρολογικής για την αξιοπρεπή περίθαλψη των νεφροπαθών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νεφρολόγοι της Δυτικής Μακεδονίας έχοντας ζήσει επανειλημμένα το ίδιο σενάριο και διαβλέποντας που θα οδηγηθούν τα πράγματα, έγκαιρα, στις 7 Νοεμβρίου 2013, απέστειλαν έγγραφο προς τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της 3ης ΥΠΕ, στην οποία δήλωναν ότι αρνούνται την μετακίνησή τους στο νοσοκομείο Φλώρινας έστω και για μια ημέρα, διότι, συνήθως η εντολή είναι για μια ημέρα και εάν δεν υπάρξει αντίδραση στέλνουν αντίστοιχη εντολή και για συνέχεια με συνέπεια να παγιώνεται επί μακρόν μια κατάσταση και καλούσαν για την άμεση επίλυση του προβλήματος στη μονάδα της Φλώρινας.
Η παραίτηση των γιατρών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου ωστόσο φαίνεται ότι κινητοποίησε το δυσκίνητο γραφειοκρατικό κράτος, καθώς χθες το πρωί υπογράφηκε ο διορισμός μιας επικουρικής (συμβασιούχου) γιατρού για την κάλυψη αναγκών της Μονάδας Νεφρού της Φλώρινας, ενώ κανονικά λειτούργησε τελικά και η Μονάδα του Μποδοσάκειου αφού η διοίκηση του νοσοκομείου απέφυγε να κάνει αποδεκτή την παραίτηση της επικουρικής γιατρού.
Ο κ. Κατσίνας πληροφορούμενος την εξέλιξη αυτή δήλωσε στον «Π»: «Γιατί δεν έκαναν έγκαιρα το διορισμό γιατρού στη Φλώρινα; Χρειάζεται να δημιουργείται θέμα, να ασκείται πίεση για να γίνεται το αυτονόητο;»
Για να γίνει αντιληπτή η δήλωση του Κατσίνα παραθέτουμε μέρος του εγγράφου που απέστειλαν οι νεφρολόγοι της Δυτικής Μακεδονίας στις 7 Νοεμβρίου στο οποίο τόνιζαν χαρακτηριστικά: «Οι νεφρολόγοι όλων των μονάδων καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας στην οποία ανήκουμε. Συγκεκριμένα ο καθένας μας καλύπτει στο μηνιαίο πρόγραμμα των εφημεριών έντεκα (11) ημέρες εκ των οποίων με τέσσερις εφημερίες ετοιμότητα και επτά ενεργείς εφημερίες. Στην πραγματικότητα όμως καλύπτουμε ολόκληρο το μήνα τις ανάγκες του Τμήματός μας εφημερεύοντας ατύπως για τις υπόλοιπες 7-8 ημερολογιακές ημέρες που μένουν ακάλυπτες στο επίσημο πρόγραμμα εφημεριών διασφαλίζοντας έτσι τη λειτουργία των Μονάδων μας αλλά και την ασφάλεια των ασθενών μας, χωρίς φυσικά να αμειβόμαστε γι’ αυτές.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται σαφές ότι το να ζητείται από τους νεφρολόγους της Δυτικής Μακεδονίας να καλύψουν τις εφημεριακές ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Φλώρινας ξεπερνά κάθε όριο, αφού με τον τρόπο αυτό ζητείται από όλους μας να υπερβούμε τον αριθμό των δεκαπέντε εφημεριών το μήνα που- ατύπως- πραγματοποιούμε. Είναι επομένως προφανές ότι αρνούμαστε κατηγορηματικά να καλύψουμε έστω και μια ημέρα τη ΜΤΝ του Νοσοκομείου Φλώρινας, έχοντας φυσικά υπόψη μας ότι στο πρόσφατο παρελθόν όλες οι Μονάδας Νεφρού υποστήριξαν τη συγκεκριμένη Μονάδα για διάστημα έξι τουλάχιστον μηνών με κάθε δυνατό τρόπο.
Εξάλλου η απουσία δεύτερου ιατρού στη ΜΤΝ Φλώρινας δε πρόεκυψε έκτακτα αλλά αναμενόμενα, σύμφωνα με την λήξη της ετήσιας σύμβασης του επικουρικού ιατρού που υπηρετούσε στη ΜΤΝ Φλώρινας. Θα έπρεπε λοιπόν να είχαν γίνει ταχύτατα όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε να πληρωθεί άμεσα το κενό και να μην ζητείται να διαταραχθεί η λειτουργία των γειτονικών ΜΤΝ καλύπτοντας τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ΜΤΝ Φλώρινας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ