ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Λ ο υ κ ά ς Α π ο σ τ ο λ ί δ η ς & Σ υ ν ε ρ γ ά τ ε ς - Ενημέρωση για εργασιακές διεκδικήσεις

Λ ο υ κ ά ς  Α π ο σ τ ο λ ί δ η ς  &  Σ υ ν ε ρ γ ά τ ε ς
Δ ι κ η γ ό ρ ο ς,    π ρ.  Α ν τ ι π ρ ό ε δ ρ ο ς  τ η ς  Β ο υ λ ή ς   &   Υ φ.  Ε θ ν ι κ ή ς   Ά μ υ ν α ς





Τηλ.:  2103619650,  2103610116,  Fax:  2103619760,  Emaillapostol@otenet.gr
h t t p: / / w w w. l o u k a s a p o s t o l i d i s l a w f i r m. g r


Αθήνα, 1/11/2013

Αγαπητέ Πρόεδρε,


        Καταρχήν να’χετε υγεία και δύναμη για τους δύσκολους καιρούς.

        Έχοντας μια πολύχρονη συνεργασία με τον επαγγελματικό σας κλάδο σε ζητήματα εργασιακά, ασφαλιστικά, διοικητικά και συνταξιοδοτικά. 

        Διεξάγοντας με τους συνεργάτες μου μια διαρκή δικαστική μάχη ενάντια στο «δίκαιο» των δανειστών που υποβαθμίζει την μισθωτή εργασία και την σύνταξη, καθώς και τα βασικά αγαθά-υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους δικαίου.            

        Προσφύγαμε στο ΣτΕ με αιτήσεις ακύρωσης από το 2010 ενάντια στους μνημονιακούς νόμους (1ο, 2ο, 3ο Μνημόνιο). Οι πρώτες αποφάσεις για το Μνημόνιο 1ο ήταν αρνητικές (668/2011, 1285 και 1286/2012). Υπήρχε όμως μία σημαντική μειοψηφία που αποδέχθηκε τις βάσιμες απόψεις μας για την αντισυνταγματικότητα των σχετικών ρυθμίσεων.

        Προσφύγαμε στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και δικαιωθήκαμε, αφού καταδικασθήκαν όλοι οι Μνημονιακοί Νόμοι (3845/2010, 4051/2012, 4093/2012) και εκδόθηκαν έτσι, οι ομόφωνες θετικές αποφάσεις που αφορούν τις υπ’αριθμ. 76-80/2011 και 65-66/2011 προσφυγές μας, σχετικά με την απασχόληση των νέων από 16-25 ετών και τον περιορισμό και την κατάργηση περιουσιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

        Δυστυχώς, ούτε η Ελληνική Πολιτεία, νομοθετική και εκτελεστική, δεν συμμορφώθηκαν με αυτές τις αποφάσεις και αναμένουμε τα εθνικά δικαστήρια να τις  λάβουν υπόψη και να αποδώσουν δικαιοσύνη.

         Δικάσαμε για το 2ο Μνημόνιο στις 16 Σεπτεμβρίου 2013. Δυστυχώς, ενώ αναμέναμε να δικάσουμε στην Ολ. του ΣτΕ στις 11 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2013, μετά από δύο αναβολές, το Ακυρωτικό παρέπεμψε τις υποθέσεις στις 15 Δεκεμβρίου 2014!!!

            Σχετικά με τα μαζικά επιδόματα 176, δίωρο και 200 ευρώ στο χώρο των Νοσοκομείων, όπως καλά γνωρίζετε με το ενιαίο μισθολόγιο το 2012 καταργήθηκαν.

            Για το δίωρο και η νομολογία ΑΠ και ΣτΕ, είναι πλέον αρνητική και οι αγωγές που εκκρεμούν δεν έχουν καμία τύχη. Συνεπώς καλύτερα να ματαιωθούν ή να παραιτηθείτε από τους δικαστικούς αγώνες.

            Για τα 200 ευρώ για τους αορίστου χρόνου βγάλαμε πάνω από 14 αποφάσεις θετικές (Δαφνί κ.ά) και ένας σημαντικός αριθμός πληρώθηκε. Για τους μόνιμους υπαλλήλους, σχεδόν όλες οι αποφάσεις στα διοικητικά δικαστήρια είναι αρνητικές. Δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, αλλά θα φτάσουμε την υπόθεση μέχρι το ΣτΕ.

            Για τα 176 ευρώ η εξέλιξη και παραπομπή της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΑΠ ξαναζωντανεύει την ελπίδα, σε περίπτωση θετικής εξέλιξης, να οδηγηθούμε στο ΑΕΔ, αφού η Ολ. του ΣτΕ αποφάσισε αρνητικά.

            Έχουμε ελπίδες και θα το παλέψουμε.
            Γεγονός είναι ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν περιορίσει δυσβάσταχτα το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη εργαζομένων και συνταξιούχων.
            Οι δικαστικοί αγώνες αποτελούν ανάχωμα σε αυτές τις πολιτικές.

            Το γραφείο μας μπορεί να παρέχει νομικές συμβουλές στην οργάνωσή σας και στα μέλη σας για ζητήματα εργασιακά, ασφαλιστικά, διοικητικά, ούτως ώστε να προασπίσετε αποτελεσματικά τα δικαιώματά σας.
            Τα μέλη σας μπορούν να επικοινωνήσουν και να πληροφορούνται για τα θέματα αυτά από τους συνεργάτες μου χωρίς καμία επιβάρυνση,

                                                                                                Με εκτίμηση,

                                                                                                Λουκάς Θ. Αποστολίδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ