ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

28/09/2014 - Νεκρός νοσηλευτής μετά από καβγά τροφίμων ψυχιατρικού ξενώνα στην Παλλήνη - www.onmed.gr

Νεκρός νοσηλευτής μετά από καβγά τροφίμων ψυχιατρικού ξενώνα στην ΠαλλήνηΤραγική κατάληξη είχε ο τσακωμός δύο τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, αργά χθες το βράδυ.


Ένας 55χρονος νοσηλευτής, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος είχε νυχτερινή βάρδια βρέθηκε αναίσθητος από μια νοσοκόμα και λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός, μετά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ».
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον ξενώνα φιλονίκησαν, ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να τους καθησυχάσει και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Μετά από λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν.
Όταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του εκείνη τη στιγμή μετέβη σε άλλο χώρο του ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.
Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.
Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου του, ενώ η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/319617-nekros-nosileftis-meta-apo-kavga-trofimon-psyxiatrikoy-ksenona-stin-pallini#ixzz3EdV26XMK

Και το  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σωματείου :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΩΝΑ ΕΦΗΒΩΝ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΤΗΛ. 2132058442 – ΦΑΞ 2108043182


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΩΝΑ ΕΦΗΒΩΝ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 


Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά οδύνη και την αγανάκτηση του για την απώλεια της ζωής του συναδέλφου νοσηλευτή την ώρα άσκησης των καθηκόντων του στο ξενώνα εφήβων «το σπίτι», όπως και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 

Το ΔΣ του σωματείου, η Ιατρική Υπηρεσία, η Νοσηλευτική Διεύθυνση, ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα καθώς και οι εργαζόμενοι του ξενώνα είχαν κατ΄ επανάληψη επισημάνει κατά το παρελθόν τα προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας που παρουσιάζονταν στον εν λόγω ξενώνα. Οι επανειλημμένες εισαγγελικές παραγγελίες για νοσηλεία και φροντίδα εφήβων με παραβατική συμπεριφορά στον εν λόγω ξενώνα ήταν παράνομες (λόγω του ότι ο ξενώνας είναι ανοιχτού τύπου) και δημιουργούσαν συνθήκες επικίνδυνες για τους τρόφιμους και εργαζόμενους! 

Οι όποιες αναφορές, υπομνήματα και καταγγελίες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και στους εποπτευόμενους φορείς του υπ. Υγείας της 1ης Υπε κλπ, δεν βρήκαν ευήκοα ώτα ποτέ στο παρελθόν.  Δε δόθηκε καμία λύση στα προβλήματα που καταγγείλαμε ως σωματείο με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα την απώλεια της ζωής ενός συναδέλφου εν ώρα υπηρεσίας. 

Το σωματείο εργαζομένων του Σισμανογλείου καταγγέλλει την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη ΟΛΙΓΩΡΙΑ της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αλλά και των αρμόδιων Υπουργείων. Με τη πολιτική που εφαρμόζουν στην ψυχική υγεία αλλά και γενικότερα εγκαταλείποντας ουσιαστικά την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αποασυλοποίηση αφήνοντας τη βορά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, θεωρούν ότι οι  εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να  δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με εξαντλητικούς ρυθμούς και με κίνδυνο πολλές φορές της σωματικής τους ακεραιότητας λόγω των συχνών επιθέσεων που δέχονται. 

Τέλος το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί:

  1. Να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι για αυτό το τραγικό συμβάν προκειμένου να μην ξαναθρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.
  2. Οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, 1η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου) να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ