ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

kozan.gr: Xαοτική η κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

kozan.gr: Xαοτική η κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης – Ασθενείς περιμένουν μέχρι και δύο ημέρες για να εξυπηρετηθούν – Περιστατικό με ραντεβού, για την αφαίρεση ραμμάτων, εξυπηρετήθηκε μετά από έξι ώρες – Δε ξέρουν τι να απαντήσουν στους ασθενείς οι νοσηλευτές όταν τα ΤΕΠ μένουν χωρίς γιατρό (Αποκλειστικό)

mamatseioΤην τραγική κατάσταση την οποία επικρατεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης αναδεικνύει, σήμερα, με αναλυτικό ρεπορτάζ, το kozan.gr, με την ευχή όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να δώσουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα. Η λειτουργία του ΤΕΠ και συγκεκριμένα του Χειρουργικού και Ορθοπεδικού Ιατρείου παρουσιάζει πρωτοφανή δυσλειτουργία. Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozan.gr, τις ημέρες των Ορθοπεδικών Χειρουργείων (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή), κατά τις πρωινές ώρες, όλοι οι γιατροί βρίσκονται στα Χειρουργεία κι αδυνατούν να καλύψουν τα ΤΕΠ. Υπάρχει μεγάλη προσέλευση ασθενών, οι οποίοι όμως δεν εξυπηρετούνται, με αποτέλεσμα να προκαλείται,
σε καθημερινή βάση, ένταση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού, με τους νοσηλευτές/ριες να μην έχουν τη νομική κατοχύρωση να απομακρύνουν περιστατικά, αλλά και να αξιολογήσουν με σαφήνεια, χωρίς την εκτίμηση γιατρού, το επείγον της κατάστασης. Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει σηκώσει τα “χέρια ψηλά” και δε ξέρει τι να απαντήσει στους ασθενείς και τους συνόδους τους, κάθε φορά που καλούνται να αναλάβουν ρόλους που δεν τους αναλογούν.
Παρόμοια εικόνα και στο Χειρουργικό Ιατρείο, κυρίως τις ημέρες των χειρουργείων. Οι υπάρχοντες χειρούργοι βρίσκονται στα Χειρουργεία, εκτός από έναν, ο οποίος μεταβαίνει στα ΤΕΠ πάντα με πολύωρη καθυστέρηση, αφού είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί  την πρωινή ενημέρωση του Τομέα και την καθιερωμένη επίσκεψη στην Χειρουργική Κλινική.
Οι συγκεκριμένες καταστάσεις αφήνουν τα ΤΕΠ αρκετές ώρες χωρίς ιατρό. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, που αναφέρουμε, με ραντεβού στις 09:30 π.μ., για αφαίρεση ραμμάτων, περίμενε τη σειρά του πολλές φορές και εξυπηρετήθηκε μετά τις 14:00. Πριν από λίγες μέρες, άλλο περιστατικό, περίμενε από τις 08:00 π.μ. ως τις 17:00, δεν εξυπηρετήθηκε, ήρθε την επόμενη μέρα και συνέβη το ίδιο. Τα δύο συγκεκριμένα καταγεγραμμένα περιστατικά, αλλά και πολλά άλλα, φανερώνουν το χάος που επικρατεί στα ΤΕΠ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και τους προφανείς κινδύνους που δημιουργούνται για όσους θα χρειαστεί να νοσηλευτούν, κυρίως μετά από κάποιο έκτακτο περιστατικό. Επιπροσθέτως, η απουσία υποδοχής ασθενών, που να καθορίζει τη σειρά προτεραιότητας και το διαχωρισμό των περιστατικών, καθώς και η έλλειψη υπαλλήλου Γραφείου Κίνησης για τη διεκπεραίωση των εξετάσεων, των εισιτηρίων και των παραπεμπτικών αναλυτικά, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την υφιστάμενη κατάσταση.
Από όλα τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως χρειάζεται άμεση επίλυση των προαναφερόμενων προβλημάτων, προκειμένου το ιδιαίτερο σημαντικό τμήμα των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κοζάνης, να κρατηθεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε αξιοπρεπές επίπεδο. Δε φτάνουν αποκλειστικά και μόνο οι ενέργειες τις διοίκησης του νοσοκομείου (που έχει τις ευθύνες της), χρειάζεται η άμεση παρέμβαση του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη που, λόγω της ιδιότητάς του, μετέχει στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων (Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο), αλλά και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σταύρου Γιαννακίδη.
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ