ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Kοzanimedia: Διαμαρτυρία φορέων και ιατρικού προσωπικού στον αύλειο χώρο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου -Ψήφισμα

Παρουσία λιγοστού κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, η διαμαρτυρία φορέων και γιατρών – νοσηλευτών των δύο νοσοκομείων Μαμάτσειου – Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, με αφορμή τη σημερινή διαμαρτυρία των γιατρών πανελλαδικά.Την διαμαρτυρία διοργάνωσε το Εργατικό  Κέντρο Ν. Κοζάνης, η Ένωση Ιατρών  Νοσοκομείων  Δυτικής Μακεδονίας ( Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ),  οι Νοσοκομειακές Επιτροπές  των Γ.Ν Κοζάνης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” και Πτολεμαϊδας “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ” και το Ν.Τ  της ΑΔΕΔΥ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Κε Πρωθυπουργέ,
Κε Υπουργέ Υγείας,
Από τις πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας, και έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον καταστροφής σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα, δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι δομές του Ε.Σ.Υ.
Τα αποτελέσματα των πολυδιαφημισμένων «μεταρρυθμίσεων» στο χώρο της Υγείας, είναι νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, ασθενείς χωρίς φάρμακα, άνεργοι και ανασφάλιστοι χωρίς ή με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας.
Η διαφαινόμενη, από την εφαρμογή της ΕΣΑΝ Α.Ε, αποχώρηση του Δημοσίου από την χρηματοδότηση του ΕΣΥ, θα οδηγήσει σε μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση το σύστημα παροχής Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας, η οποία από ΑΓΑΘΟ θα μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.
Η αύξηση του αριθμού των ανέργων (27% κατά την ΕΛΣΤΑΤ) και των ανασφάλιστων, σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων μας λόγω περικοπών και αύξησης της κρατικής φορολόγησης και την διαφαινόμενη διάλυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και υγείας, καθιστά, εμάς τους πολίτες, θύματα μιας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης, από την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος διαφυγής.
Η σημερινή συγκέντρωση, που οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο N. Κοζάνης, την ΑΔΕΔΥ, την ΕΙΝΔΥΜ και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει ως αποκλειστικό σκοπό να δημοσιοποιήσει την δυσαρέσκεια των πολιτών για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και να στείλει με δυνατή φωνή την απαίτηση μας για:
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ
ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Είμαστε Πολίτες Ευρωπαϊκής Χώρας, και όχι απρόσωποι λογιστικοί αριθμοί για να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου στα πολυτελή γραφεία τους αμφιβόλου ποιότητας τεχνοκράτες.
Είμαστε Πολίτες, που εκτός από υποχρεώσεις προς το Κράτος, έχουν και δικαιώματα. Δικαιώματα που απορρέουν από τον Καταστατικό Χάρτη της Χώρας και αυτά τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ απαιτούμε ως αυτονόητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ