ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ --Κυριάκος Μητσοτάκης -"Βγάλτε παράνομη την ΑΔΕΔΥ με κάθε μέσο"...



Με έγγραφο προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη ενάντια στην αποχή από την αξιολόγηση.
         
Κάθε μέσο επιχειρεί να "επιστρατεύσει" το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στοχεύοντας στην...
εφαρμογή του προωθούμενου συστήματος "αξιολόγησης" δημοσίων υπαλλήλων. Αλληλογραφία μεταξύ του γραφείου του νομικού συμβούλου του ΥΔΜΗΔ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) αποκαλύπτει τις προθέσεις του υπουργείου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας–αποχής διαρκείας, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, από κάθε δραστηριότητα που συνδέεται με τη διαδικασία της «αξιολόγησης».


Απαντώντας σε έγγραφο του υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που εστάλη την Παρασκευή "στην Υπηρεσία μας και αφορά στην κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της απεργίας διαρκείας που κήρυξε η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ)", το σημείωμα του ΝΣΚ καταλήγει: "Παρακαλούμε να ασκήσετε κάθε πρόσφορο για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου ένδικο βοήθημα".


Αποδοχή της κινητοποίησης

Υπενθυμίζεται ότι η απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση» έχει συναντήσει την καθολική στήριξη των εργαζομένων στο Δημόσιο. «Μπροστά στη γενικευμένη αντίδραση των εργαζομένων, έντρομη η πολιτική ηγεσία και προσωπικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άρχισαν να αναζητούν μεθοδεύσεις έτσι ώστε να κηρύξουν την απεργία-αποχή από την “αξιολόγηση” παράνομη και καταχρηστική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, συμπληρώνοντας: «Η κυβέρνηση -και απέναντι στους δημόσιους υπάλληλους- εφαρμόζει την τακτική με την οποία αντιμετωπίζει κάθε εργασιακή διεκδίκηση και απεργιακό αγώνα. Οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι είδους “ζημιά στη δημόσια υγεία και στον τουρισμό” μπορεί να προκαλεί η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στην προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση που προωθείται με στόχο να κατασκευαστούν νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων».


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από κάθε δραστηριότητα που αφορά την «αξιολόγηση» και να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου και στη συγκέντρωση της ίδιας ημέρας, στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11.00. «Να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις προωθούμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, στη διάλυση δομών του κοινωνικού κράτους, στον συνεχή και εντεινόμενο αυταρχισμό»...
πηγή efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ