ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Διοικούσε με... ξένες γνώσεις ο αποπεμφθείς διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών Θεόδωρος Κουκάκης

.
zougla.gr

Με το πτυχίο ψυχολογίας… συνονόματου εξαδέλφου του κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία του ΕΣΥ ο αποπεμφθείς διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών.

Όπως αποδείχτηκε, ο Θεόδωρος Κουκάκης είχε εκμεταλλευτεί αυτήν τη συνωνυμία προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερη θέση και ανάλογη αύξηση των αποδοχών του. Ο διορισμός του στη θέση του διοικητή έγινε τον χειμώνα του 2013, ύστερα από απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Εκτός από το… πτυχίο, ο ίδιος ανάφερε στο βιογραφικό που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο πως έχει κάνει σπουδές ψυχολογίας (με μεταπτυχιακό μάλιστα) και τελωνειακής νομικής, ενώ επικαλέστηκε μεταξύ άλλων συστάσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, του Ι. Βαρβιτσιώτη, του Δ. Αβραμόπουλου και του Ι. Τραγάκη. Στις εκλογές μάλιστα του 2012 είχε κατέβει στην Κοζάνη με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η γνωστοποίηση του διορισμού του προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες των Γρεβενών και της Κοζάνης. Μάλιστα, έγινε και καταγγελία σχετικά με την αυθεντικότητα του πτυχίου που είχε προσκομίσει ο Θεόδωρος Κουκάκης κατά την υποβολή της αίτησής του, εξέλιξη που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την παραμονή του στη θέση του υποδιοικητή. Υπενθυμίζεται πως ο πανεπιστημιακός τίτλος ήταν απαραίτητος σε αυτήν την περίπτωση.

Ο εκτελωνιστής και η καταγγελία 

Μόλις έγινε η καταγγελία ξεκίνησε άμεσα έλεγχος για την εγκυρότητα του πτυχίου. Όπως αποδείχτηκε, ο
αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλος σπουδών, όπως και το δίπλωμα ειδικότητας που είχε καταθέσει ο Θεόδωρος Κουκάκης για τον διορισμό του, είχαν εκδοθεί στο όνομα άλλου ατόμου, με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης.

Τελικά, ο νυν υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης προχώρησε στην ανάκληση του διορισμού και στη διαγραφή του Θεόδωρου Κουκάκη από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.


Σε μια προσπάθεια να προλάβει μάλιστα τις εξελίξεις και να μην αποδειχτεί ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό, ο Θ. Κουκάκης ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή του (4 Ιουλίου), επικαλούμενους λόγους ευθιξίας και για «να διευκολυνθεί το έργο του υπουργού στον χώρο της Υγείας».

Στην ίδια ανακοίνωση εξέφρασε μεταξύ άλλων τη βεβαιότητά του για την τελική του δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λέξη για το είδος της δικαστικής εμπλοκής του.

Η επιστολή:

«Την Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τον Διευθυντή του Υπουργού, τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργού και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γρεβενών. Κατά τη συνάντηση, σε πνεύμα καλής συνεργασίας, δόθηκαν ικανοποιητικές εξηγήσεις και διευκρινίσεις για ζητήματα που είχαν ανακύψει.

»Ως Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών ενέμεινα στην παράκληση να γίνει αποδεκτή η αίτηση παραίτησής μου, ως και εγένετο, για λόγους ευθιξίας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο του Υπουργού στο χώρο της υγείας, σίγουρος για την τελική μου δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

»Ως απερχόμενος Διοικητής, επιθυμώ να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και το προσωπικό που πίστεψε το έργο και την τόσο κοπιαστική προσπάθεια μου και συνέβαλαν, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, στην θεαματική βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

»Επίσης, εύχομαι περίσσια δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους, με την ελπίδα να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες μας δράσεις, οι τόσο απαραίτητες, στον χώρο της υγείας, για τον Γρεβενιώτη ασθενή (π.χ. λειτουργία του υφισταμένου υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου κτλ)».

Ο Θεόδωρος Κουκάκης ήταν υποδιοικητής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας από το 2008 έως το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ"...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ